Közélet

A választók több mint fele elégedett az önkormányzati választások eredményével

Pozsony | Az önkormányzati választások eredményével teljesen elégedett az AKO ügynökség felmérésében részt vevők 47,2%-a. A megkérdezettek 10,6%-a ugyanakkor teljesen elégedetlen az eredménnyel.
TASR

2018. november 19. 19:22

A felvétel illusztráció - Németi Róbert felvétele

Az ügynökség által feltett kérdés a következő volt: „A hétvégén került sor az önkormányzati választásokra. Mennyire elégedett vagy elégedetlen ön azzal, hogy ki lett az ön városában/községében a polgármester?” A megkérdezettek 27,5%-a azt válaszolta, hogy inkább elégedett az eredménnyel, 9,3 százaléknyian azonban inkább elégedetlenek voltak.

A felmérésben részt vevők 1,7%-a azt válaszolta, hogy nem tudja, ki lett a polgármester. A válaszadók csupán 0,3 százalékának volt mindegy, hogy ki áll a települése élére, 2,7 százaléknyian pedig nem tudták megítélni az eredményt. A megkérdezettek 0,7%-a elutasította a válaszadást.

 

2018. november 12. 10:30

Összesen 349 bejelentés érkezett a rendőrséghez az önkormányzati választásokkal kapcsolatban

A politikai pártokat tekintve a választási eredményekkel leginkább a SPOLU párt választói elégedettek, közülük 61,3 százaléknyian választották azt a lehetőséget, hogy teljesen elégedettek. A Smer-SD párt választói közül 53,1 százaléknyian voltak teljesen elégedettek az eredménnyel. Az elégedett választók aránya alapján a többi párt sorrendje a következőképpen alakult: KDH (52,3%), SaS (50,4%), SMK-MKP (50%), Most-Híd (48,9%), Progresívne Slovensko (48,6%), SNS (48,5%), Sme Rodina (44,2%), OĽaNO (43,3%), ĽSNS (37,9%).

A telefonos közvélemény-kutatást az ügynökség munkatársai november 13. és 15. között végezték 1000 válaszadó bevonásával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Letartóztatták Ábrahám alpolgármesterét

Megszűnik a komáromi kórház mikrobiológiai osztálya

A szlovák-magyar határon folytatódik a tüntetés

Gyorsvonat elé hajtott egy autó Nagysurányban, egy anya és 11 éves kislánya szörnyethaltak

Ellenőrzött ünnepi menü

Blokád alatt van a köztévé, egyre több ellenzéki politikus jut be az épületbe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?