Közélet

A választásokig már biztosan nem tudunk meg semmit a Gorilláról

Pozsony | A Gorilla-nyomozás eredményeit már nem hozzák nyilvánosságra ebben a választási periódusban - jelentette ki Robert Kaliňák belügyminiszter a TA3 mai vitaműsorában.
TASR

2016. január 31. 19:05

Egyrészt azért, mert a nyomozás még mindig folyik, másrészt mert ezáltal a rendőrséget kampánycélokra használnák fel, ezt pedig nem akarják. Kaliňák szerint az ügyirat elsősorban az ellenzéket érinti, ha most valamit nyilvánosságra hoznának, azt a a másik politikai oldal komolytalannak ítélné.
 
Kaliňák szerint a Gorilla-üggyel az a legfőbb probléma, hogy még a második Dzurinda-kormány idején kezdődött, a Radičová-kormány két éve alatt pedig egyáltalán nem foglalkoztak vele. Most az ügy minden részletét mozaikonként kell rekonstruálni - tette hozzá.
 
Kaliňák vitapartnere Lucia Žitňanská, a Híd alelnöke volt, aki rámutatott: ha a rendőrség nagyobb távolságot tartana a belügyminisztériumtól, ha más szabályok vonatkoznának a rendőrfőkapitány kinevezésére és ha lenne egy rendőrséget ellenőrző fűggetlen bizottság, akkor a nyomozásban is előrébb tartanának. Žitňanská felhívta a figyelmet, hogy a TTC vállalat nagyszabású adócsalási ügyéről a rendőrség már 2007-ben tudomást szerzett, a nyomozást mégsem sikerült lezárni mind a mai napig. "Ezalatt a kilenc év alatt egy rövid szünetet leszámítva ön volt a belügyminiszter" - vetette Kaliňák szemére a volt igazságügyminiszter.  Szlovákiában már nagyon kevesen hiszik el, hogy ezeket az ügyeket valaha lezárják - fűzte hozzá Žitňanská.
 
Önnek ajánljuk

Az EB büntetné Szlovákiát egy régi kartell miatt

Algériára új aranykor köszönthet

Čaputová: Nem megfelelő a fegyelmi bíróságok állapota

Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Hyballa + Jedlička + Kalmár = 3 pont

Drága gyógyszerekért fizetünk fölöslegesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?