Közélet
Robert Fico (b) és Orbán Viktor - Fotó: MTI

A teljes magyar kormánypropaganda kiáll Fico mellett

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. március 9. 12:43

Ma reggel néhány perces eltéréssel csaknem teljesen megegyező címmel jelent meg több magyarországi, kormányközeli portálon egy cikk, amely szerint Soros György akarja megdönteni a „bevándorlásellenes” Fico-kormányt.

Teljes mellszélességgel beállt Robert Fico kormánya mögé a magyar kormánysajtó. Az Origo.hu, a Ripost.hu, a Magyar Idők, a 888.hu ma reggel csaknem egyszerre jelentetett meg egy cikket, amelynek még a címe is csaknem egyezik. Az írásban Soros Györgyöt teszik felelőssé a Szlovákiában kialakult belpolitikai válságért, a Kuciak-gyilkosság szerintük csak a „kirakatban” van, a háttérben azonban „Soros szlovákiai embere”, Andrej Kiska államfő áll és a szintén Soros által irányított civilek.

2018. március 7. 07:14

Így ült fel Fico a Soros-vonatra

A cikkek felsorolják azokat a vádakat Kiska ellen, amelyeket Robert Fico is rendszeresen emleget, például hogy repülőgéppel utazik Poprádra, cégei kétes adóügyeit, s végül, hogy tavaly szeptemberben találkozott Sorossal New Yorkban.

A cikkek kitérnek a mai kormányellenes tüntetések szervezőire is, akiket szintén különféle csatornákon át Soros Györgyhöz kötnek.

A legtöbb portálon a cikk a szerző nevének feltüntetése nélkül jelent meg, egyedül a 888.hu közli a szerző nevét (Bertha László).

2018. március 6. 10:21

Ficón már Soros sem segít

A mai szlovákiai tüntetések szervezői számos alkalommal – az Új Szónak adott interjújukban is – elmondták, önállóan szervezik a megmozdulásokat, nem áll mögöttük senki, a tüntetéseken pedig nem fognak fellépni politikusok.

Robert Fico a hét elején kezdte terjeszteni azt az összeesküvés-elméletet, amely szerint Andrej Kiska fel akarja forgatni az államot, és Soros György áll mögötte, a hét folyamán ebben a Smer további képviselői is követték. A Kuciak-gyilkosság után ezek az összeesküvés-elméletek először olyan portálokon jelentek meg, amelyekről Marian Kotleba szélsőségesei szoktak információkat átvenni.

2018. március 8. 16:09

A tüntetések szervezői szerint Robert Fico kijelentései méltatlanok
Önnek ajánljuk