Közélet

A Smer kampánya volt a legdrágább

Pozsony | A májusi EP-választások előtt a Smer-SD párt költötte el a legtöbb pénzt. A párt kampánykiadásai csaknem egymillió euróra rúgnak. Az erről szóló jelentést pénteken tették közzé a Belügyminisztérium weboldalán. Az Európai Parlamentbe jutó politikai formációk közül a legkevesebbet a Progresszív Szlovákia (PS) parlamenten kívüli mozgalom költötte el a kampányra, nem egész 200 000 eurót.
TASR

2019. június 28. 19:00

A PS a parlamenten kívüli Együtt (Spolu) párttal közösen indult a választásokon, a koalíció kampánykiadásai összesen több mint félmillió eurót tesznek ki.

A Smer-SD 989 529 eurót költött el a kampány alatt. A második legköltekezőbb politikai formáció az OĽaNO volt 536 579 eurós kiadással. Az SaS 459 842 eurót, a parlamenten kívüli KDH több mint 336 000 eurót, az ĽSNS pedig csaknem 250 000 eurót költött el a kampány során. Ha a PS és az Együtt pártok kiadásait összeadjuk, kijelenthető, hogy az Európai Parlamentbe jutó szlovákiai pártok közül az ĽSNS úszta meg legolcsóbban az EP-választást.

A Híd kampánykiadásai meghaladták a 190 000 eurót. A Sme rodina 185 000, míg az SNS csaknem 160 000 eurót költött a választási kampányra. Az előbbi három párt közül egyik sem jutott be az EP-be.

Az Európai Parlamenten kívül rekedt pártok közül a legtöbbet a Nemzeti Koalíció (Národná koalícia) költekezett. Csaknem 270 000 eurót fordított a kampányra, vagyis többet, mint az ĽSNS és a PS. A párt végül a szavazatok 0,72 százalékát szerezte meg.

A vonatkozó jogszabály értelmében az egyes politikai pártok és mozgalmak legfeljebb 3 millió eurót költhetnek el áfával együtt az EP-választást megelőző kampány során.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová akár Áderrel is emlékezne Trianonra

EP: itt is dúl a Fidesz–ellenzék háború

D4/R7: Tiltott anyagot találtak a talajmintákban

Kellemetlen: véletlenül rossz házba tört be a NAKA

Peter Tóth azt állítja, hogy Dušan Kováčik speciális ügyész információkkal látta el Norbert Bödör vállakozót

Kalavská szerint találnak új üzemeltetőt a Falck helyett

Legfrissebb galériák
Olvasta már?