Közélet

A pozsonyi Főállomás felújítását nem tudják befejezni a hoki-világbajnokságig

Pozsony | Bár a pozsonyi Főállomás felújítási munkálatai haladnak, májusig mégsem fognak befejeződni. Ezt szerdán közölte Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter a kormányülés előtt.
TASR

2019. január 10. 09:21

A Főállomás felújítását még a májusi jégkorong-világbajnokság előtt be akarták fejezni. Érsek azonban szerdán azt állapította meg, hogy májusig csak egy versenypályázatot írnak ki a világítás, takarítás és a vécék biztosítására. „Nézzük normálisan, józanon, hogy mit lehet májusig győzni” – jegyezte meg Érsek, aki szerint csak a munkálatok első szakasza valósítható meg, vagyis a Főállomás kitakarítása.

Továbbá megállapította: a felújításhoz szükséges 2,8 millió euró megvan, de nem akar pályázatot kiírni, hogy az állomás körül ne legyen vasállványzat. „Az a véleményem, hogy ha levesszük az épület pléhből készült elemeit, akkor egy szép, régi épület fog megmutatkozni, amely mindig is ott volt” – véli Érsek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová külföldön a kritikától sem riad vissza

GALÉRIA: Visszatért Szepsibe a holokauszttúlélő

Pellegrini: A brexit sikeres befejezése nehéz feladatot ró B. Johnsonra

Rászálltak az állatvédők a macskáját dobáló és vodkával itató streamerre

Egyre többen fizetnek kártyával az üzletekben

Új mobilapplikáció Dunaszerdahelyen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?