Közélet

A hétvégén 118-szor riasztották a mentősöket hőség okozta rosszullét miatt

A hétvégén 118-szor riasztották a mentősöket hőség okozta rosszullét miatt. A TASR-t Alena Krčová, a Mentőszolgálat műveleti központjának (OSZZS) a szóvivője tájékoztatta.
TASR

2019. július 22. 15:12

A legtöbben, összesen 24-en, Eperjes megyében (Prešovský kraj) lettek rosszul, a legkevesebben pedig Zsolna megyében, ahol kilenc embernek kellett segíteni

– pontosított.

A mentősök ismételten arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy ügyeljenek rosszullét megelőzésére. 11:00 és 15:00 óra között nem ajánlott a napon tartózkodni, ezenkívül oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. A magas hőmérséklet mindenki szervezetét megterheli, a legnagyobb veszélyben azonban a gyermekek, az idősek és a betegek vannak. 

A napon való tartózkodásunk idején nem szabad továbbá megfeledkeznünk a megfelelő fejfedő viseléséről. A folyadékpótlásnak folyamatosnak kell lennie egész nap, és nem szabad megvárni a szomjúság érzetét. Ha a szervezet mégis túlhevül, a pácienst le kell hűteni, a folyadékot pedig apránként kell pótolni. Az egészségi állapot romlása esetén hívják a 155-ös segélyhívószámot.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini gyorsan fog reagálni,ha beigazolódik a Jankovskával kapcsolatos gyanú

Kizárt, hogy a Dron szennyezi a levegőt – állítja a gumifeldolgozó vezetése

Brazília elnöke engedélyezte, hogy a hadsereg is közreműködjön az esőerdőtüzek megfékezésében

Megújul a vágsellyei állomás

Liverpool–Arsenal rangadó a tévében

Vágányzár a Dunaszerdahely–Diósförgepatony szakaszon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?