A házaló ügynökök új trükkjei

ügynök üzletember illusztráció

Az energiaszolgáltatók házaló ügynökei újabb trükkel próbálják meg átverni a gyanútlan ügyfeleket – figyelmeztet az Árszabályozási Hivatal.

„Az elmúlt időszakban több olyan esetet is regisztráltunk, amikor a gáz- és áramszolgáltatók ügynökei a hivatalunk nevével visszaélve próbáltak meg új ügyfeleket toborozni a megbízójuk számára” – mondta el Radoslav Igaz, az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) szóvivője. Az ügynökök többek között azzal érvelnek, hogy az Árszabályozási Hivatal átadta nekik azon ügyfelek listáját, akiknek kedvezőtlen szerződése van az aktuális energiaszolgáltatójával, és ezen szerintük természetesen a kiszemelt áldozat neve is szerepel. Erre hivatkozva aztán megpróbálják rávenni őket, hogy cseréljék le az energiaszolgáltatójukat. Mások azt állítják, hogy az Árszabályozási Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügyfeleket elriassza a legkedvezőbb árakat kínáló energiaszolgáltatótól, ők azonban segíthetnek „kijátszani” a hivatalt.

„Mindebből természetesen semmi sem igaz. A hivatalunk nem elemzi azt, hogy kinek milyen kedvező a szerződése, így ezzel kapcsolatos listánk sincs. Nem működünk együtt az energiaszolgáltatókkal az ügyfélcsalogató kampányaikban, és az ügyfelekről valamint a szolgáltatókkal kötött szerződéseikről sincsenek információink” – állítja Radoslav Igaz. Szerinte, azok, akikhez ilyen házaló ügynökök csöngetnek be, biztosak lehetnek benne, hogy csalókkal állnak szemben. „Ilyen esetben megéri tájékoztatni az energiaszolgáltatót vagy a hivatalunkat a spotrebitel@urso.gov.sk e-mailcímen. A lényeg azonban, hogy semmit se írjunk alá az ilyen ügynököknek” – figyelmeztet az Árszabályozási Hivatal szóvivője, hozzátéve, hogy a honlapjukról (www.urso. gov.sk) bárki letöltheti a házaló ügynökökkel kapcsolatos bővebb tájékoztatójukat is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?