Közélet

A bizottság Lučanskýt és Ševčíkot ajánlja rendőrfőkapitánynak

Pozsony | A parlament védelmi bizottsága Milan Lučanskýt, a jelenlegi ideiglenes rendőrfőnököt és Ivan Ševčíkot, a prágai rendőrségi attasét tartja alkalmasnak a rendőrfőkapitányi pozíció betöltésére.
TASR

2019. április 10. 11:39

Frissítve
Ševčík (b), Lučanský (k) és Piliar (j)

A parlament védelmi bizottsága Milan Lučanskýt, a jelenlegi ideiglenes rendőrfőnököt és Ivan Ševčíkot, a prágai rendőrségi attasét tartja alkalmasnak a rendőrfőkapitányi pozíció betöltésére, így őket ajánlja Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszternek.

Erről szavazással döntöttek szerdán a bizottság tagjai. Ivan Piliart, a Besztercebányai (Banská Bystrica) Kerületi Rendőrkapitányság főnökét nem találták alkalmasnak.

2019. április 10. 10:30

Megkezdődött a a rendőrfőnökjelöltek meghallgatása

A belügyminiszternek e két jelölt közül kell kiválasztania az új rendőrfőkapitányt. Utóbbit eddig is a belügyminiszter nevezte ki, de ajánlások nélkül. Az új szabályok értelmében a kinevezést egy álláspályázat előzi meg, illetve a parlament védelmi bizottságának ajánlása is szükséges hozzá.

Az új rendőrfőnök megbízatási ideje négy évig fog tartani. A pozíciót betöltő személy ismét kinevezhető lesz. Az új szabályozás értelmében a miniszter komoly indokkal leválthatja őt, a döntést azonban háromötödös többséggel jóvá kell hagynia a védelmi bizottságnak is.

A védelmi bizottságban helyet foglaló képviselők délután hallgatják meg a belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának igazgatói posztjára pályázó jelölteket: Martin Krčmárik rendőrfőkapitány-helyettest, Adrián Szabót, a hivatal jelenlegi igazgatóját, valamint Robert Zaplatíleket, a helyettesét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska pártot alapítva fogná össze az ellenzéket

Indul a Tablók Viadala 2019! Szavazz!

Ezreket ment meg évente a defibrillátor

Keresik a Duna-alagút átépítőjét

Kassai rendőrök: ne hagyják a gyereket az autóban

Ezért nem szabad a tévé előtt aludni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?