Közélet

Megkezdődött a a rendőrfőnökjelöltek meghallgatása

Pozsony | A parlament védelmi és nemzetbiztonsági bizottsága megkezdte az országos rendőrfőkapitány, valamint a rendőrségi felügyelet igazgatójának pozíciójára pályázó jelöltek meghallgatását.
TASR

2019. április 10. 10:30

- TASR-felvétel

A szakmai bizottság a következő rendőrfőkapitány-jelölteket találta alkalmasnak: a jelenlegi rendőrfőkapitányt, Milan Lučanskýt, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság főnökét, Ivan Piliart és a prágai rendőrségi attasét, Ivan Ševčíkot.

Miután meghallgatták a fenti jelölteket, 13 órától kezdetét veszi a főfelügyelő-jelöltek meghallgatása.

A belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának igazgatói posztjára pályázó jelöltek közül a szakmai bizottság a rendőrfőkapitány-helyettest, Martin Krčmárikot, a hivatal jelenlegi igazgatóját, Adrián Szabót és a helyettesét, Robert Zaplatíleket választotta ki.

Az új rendőrfőnök és főfelügyelő kiválasztásra már az új szabályok szerint fog sor kerülni. Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter azt szeretné, ha nyárig kineveznék az új tisztviselőket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Šimečka: A magyarokat mi is képviseljük

Lucia Ďuriš Nicholsonová kérvényezte párttagsága felfüggesztését

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Matovič cáfolta, hogy holnap jelentené be Zlatica Kušnírová indulását a következő parlamenti választáson

Fejlődik a szepsi „roma” iskola

Mi legyen a szúnyogokkal? Szavazzon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?