Közélet

A belügyi tárca újabb személycseréket tervez a rendőrség vezetőségén belül

Pozsony | A Belügyminisztérium újabb személycseréket tervez a rendőrség vezetőségén belül. Ezt Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter közölte. Bővebb tájékoztatást azonban egyelőre nem adott.
TASR

2018. július 16. 17:00

- TASR-felvétel

„A rendőrség vezetőségében véghezvitt személycserék még nem zárultak le” – jelentette ki Saková. A miniszter asszony így reagált az Eurobarometer felmérésének eredményére, mely szerint az Európai Unión belül Szlovákiában bíznak a legkevésbé a rendőrségben. „A felmérés eredményeit március második felében dolgozták fel, vagyis közvetlenül Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolása után. A rendőrséghez való negatív hozzáállás és a rendőrségről szóló negatív információk miatt az eredmény várható volt” – magyarázta Saková.

A miniszter asszony emlékeztetett: Robert Fico (Smer-SD) volt kormányfő, Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszter, valamint Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány vállalták a politikai felelősséget a történtekért. Hozzátette: a tárca azon dolgozik, hogy az ország jövőre jobb eredményt érjen el a rendőrségbe vetett bizalom területén.

 

2018. július 10. 16:16

Nem bízunk a rendőrségben

Az Eurobarometer felmérése szerint a nyilvánosság több mint fele nem bízik a szlovák rendőrségben, ami az EU-n belül a legrosszabb arány. A lakosok 55 százaléka nem bízik, 38 százaléka pedig bízik a rendőrségben. Az EU-n belül átlagban a lakosok 73 százaléka bízik a rendőrségben.       

A felmérés szerint a dánok bíznak leginkább a rendőrségben. Az arány ott 93 százalék, a lakosok 5 százaléka pedig bizalmatlan.

A felmérés eredményeit a Transparency International Szlovákia nevű civil szervezet is megosztotta a Facebook-oldalán. A szervezet szerint világos lépések történtek a rendőrségbe vetett bizalom helyreállítása érdekében. Több politikailag érzékeny ügy vizsgálatát hozták fel példaként, illetve az országos rendőrfőkapitány őszre tervezett választását. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elhunyt Grendel Lajos

GALÉRIA: Az európai parlamenti képviselőkkel tárgyaltak a kelet-szlovákiai mezőgazdászok

Több tonnás daru gázolt halálra egy nőt

Érdemes idén megkötni a lakástakarék-szerződést

2023-ban leáldozhat a pedagógusok kreditrendszerének

A fogadóirodák szerint ő lehet Mourinho utódja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?