2411 orvos mond fel

Pozsony |

<p>Ma 2411 orvos felmondását nyújtja be az Orvosok Szakszervezete (LOZ), összesen 34 hazai kórházból.</p>

„Helyenként az orvosok 50 százaléka nyújtotta be a felmondását, bizonyos szakterületekről 70%-nyian” – mondta Marian Kollár, a szakszervezet elnöke.

Pozsonyban több mint 600 orvos mondott fel, ez a kórházi osztályokon dolgozó orvosok mintegy fele. Kollár szerint az ilyen tömeges felmondás miatt összeomolhatnak a kórházak. „Két hónapig nem fog történni semmi, annyi a felmondási idő. Ez alatt vagy megegyezésre jutunk, vagy nem. Ha két hónap alatt sem jutunk megegyezésre, minden felelősség az egészségügyi minisztériumra hárul” – tette hozzá a szakszervezeti vezető.

Az orvosok azt követően szánták el magukat a radikális lépésre, hogy a minisztérium nem teljesítette négy követelésüket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?