2019-re elkészülhet az új pozsonyi buszállomás

ÖSSZEFOGLALÓPozsony. Nemcsak a pozsonyi főpályaudvar, hanem az autóbusz-állomás is évek óta siralmas állapotban van.

ÖSSZEFOGLALÓ

Pozsony. Nemcsak a pozsonyi főpályaudvar, hanem az autóbusz-állomás is évek óta siralmas állapotban van. A terület már ugyan néhány éve a HB Reavis beruházócsoport kezében van, de mivel az állomás környékén élő lakosok sorra nyújtottak be panaszt és módosító javaslatokat a tervezett átépítéshez, a munkálatokat máig nem tudták elkezdeni. Jelenleg viszont úgy tűnik, előrelépés történt, a HB Reavis legfrissebb tervei alapján az építkezést egy év múlva, júliusban megkezdhetnék.

A társaság szóvivője, Peter Romaňak ugyan beismerte, hogy ez nagy előrelépést jelent, de a munkálatok kezdetének időpontjáról még szerinte mindig túl korai beszélni. „Jelenleg viszont már abba a fázisba kerültünk, hogy számos engedély, köztük az építési engedély kiadására várunk, s tapasztalatból tudjuk, hogy ez a folyamat még több hónapot is igénybe vehet” – mondta a szóvivő. Ha minden zökkenőmentesen megy, akkor a munkálatokat jövő júliusban megkezdhetnék, ebben az esetben az új állomást 2019 első felében tudnák befejezni. A 200 millió eurós projekt kivitelezése során lebontanák a jelenlegi állomást, az akadálymentes buszmegállókat a föld alatti szinteken helyeznék el, itt lesz a buszok parkolója és szervizállomás is. A bejárat a buszállomásra ugyanott lesz, mint most, ám már egy modern épületkomplexumon keresztül, ahol egyebek mellett irodákat, üzleteket és egy szupermarketot is terveznek. A központi épület egy 30 emeletes irodaház lesz. (dem, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?