Közélet

155 – a tüntető tanárok és diákok felhívása

Pozsony | A segélyhívóra utaló 155 címmel felhívást adtak át a parlamenti képviselőknek a tanárok és diákok szerdai pozsonyi tüntetésének résztvevői. Azt követelik, hogy a parlament 150 képviselője, az államfő, a miniszterelnök és kormánya azonnal foglalkozzon az oktatásügy helyzetével.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2012. december 5. 22:06

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"92454","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

A többi közt tízszázalékos béremelést követelő pedagógusok és a velük egyetértő diákok előbb a kormányhivatal épülete előtt gyülekeztek, majd a parlament elé vonultak.

Hangsúlyozták, nem egy párt segítségét várják, hanem az egész politikai képviselet megállapodását. Világos stratégiát akarnak látni, amely lefekteti, miként és mikorra éri el a szlovákiai oktatásügy az Európai Unióban és az OECD országaiban érvényes átlagszínvonalat. A felhívást azért fogalmazták meg, mert a közjogi méltóságok már több mint két hete nem válaszolnak a pedagógusok különféle nyílt leveleire.

A diákok transzparensein ilyen feliratok voltak olvashatók: „Ádám nem ült az iskolában, mert nem volt min”; „Szakszervezet, kinek a mezét viseled?”; „Fico a táblához, ideje benézni az iskolába!”. (SITA, TASR)

 

Önnek ajánljuk

Čaputová utcahosszal vezet

Nem borult a papírforma: a szlovákok 2:0-ra legyőzték a magyarokat

Rácz Noémi két évtizednyi alkotása a Löffler Múzeumban

Egy tengeralattjáró tragédiája. Egy könyv és egy film a 2000-es katasztrófáról

A Híd Čaputovát támogatja, a civilek még tárgyalnak

Egyre színesebb a pozsonyi maraton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?