Közélet

11 pozsonyi helyszínen tüntetnek a gazdák kedden

Pozsony | Kedden délelőtt 11 órakor érkeznek meg a gazdák traktoraikkal Pozsonyba. 11 helyszínen fognak tüntetni, mivel a mezőgazdászok szerint nem védi meg őket az állam, amelyet a nagyvállalkozók korrumpálnak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 19. 08:20

- TASR/AP-felvétel

A gazdák által kiadott nyilatkozat szerint azért szervezték a megmozdulást, mert küzdeniük kell a földjeikért, illetve az életüket és az egészségüket féltik.

Eddig 960-an jelezték, hogy részt vesznek a megmozduláson, 100 munkagéppel.

A városvezetéssel való tárgyalás után a gazdák beleegyeztek, hogy nem blokkolják a közlekedést, főleg a terekre vonulnak ki.

 

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+5

A gazdák csütörtök estig maradnak a fővárosban, ahol részt vesznek a meggyilkolt Ján Kuciak és Martina Kušnírová emlékére szervezett megmozduláson. A terv szerint a tüntetés után, késő este, valamint pénteken hajnalban indulnak haza.

A mezőgazdászok követelései között szerepel a földrendezés felgyorsítása, a pótföldek zökkenőmentes kiadása, a szlovákiai termőföld, erdők és vízkészlet védelme, illetve a mezőgazdaságban tapasztalható korrupció elleni hatékony fellépés. A gazdák azt is követelik, hogy a következő EU-s költségvetésben szabjanak felső korlátot az egy igénylőnek kifizetett uniós mezőgazdasági támogatások számára.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?