Selyések az élvonalban a legnagyobb szlovák szavalóversenyen

Selye János Gimnázium, szlovák szavalóverseny

Március 24-én a Selye János Gimnázium hat diákja vett részt a Hviezdoslavov Kubín szlovák szavalóverseny járási fordulóján, melyen a Komáromi járás szinte minden szlovák nyelvű alapiskolája képviseltette magát.

Idén szintén sokan jelentkeztek szavalni, nehezen tudtam válogatni, hiszen minden iskolából kategóriánként egy-egy, a negyedik kategóriában két-két szavaló juthatott tovább a járási fordulóra. A felkészülést nagyban nehezítette a járvány, január végéig még nem tudtuk, megrendezik-e „élőben” a versenyt, vagy megint videót kell küldeni.

A köszöntő beszéd után a versenyzőké volt a főszerep, akik sikeres produkcióikkal bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket. Az eredményhirdetéskor a zsűritagok összegző gondolatként több hasznos tanáccsal is biztatták a versenyzőket, hangsúlyozva, hogy igen felkészült és igényes produkciókkal ajándékozták meg hallgatóságukat. Ki kell emelnem, hogy szinte minden évben olyan zsűritagok értékelnek, akik korábban többszörös nyertes versmondók voltak. Úgy gondolom, aki úgy ül a zsűri asztalához, hogy szívében, lelkében versmondó volt, az pontosan tudja, mi minden van egy pár perces előadás mögött.

A szavalóverseny járási fordulójáról csak az első helyezettek jutnak a kerületi döntőbe. Érsekújvárba tehát csak a legjobbak mehetnek a Komáromi, a Lévai, a Nagytapolcsányi, az Érsekújvári és a Vágsellyei járásból. Igazán büszkeség tölt el, hogy az áprilisi kerületi fordulóban Senkulič Dézi kisprímósunk, Molnár Ferenc (III. A) és Jóba Zoltán (III. B) mellett még két második helyezettünk is szavalhat, Orvoš Emma kvartós és Bangha Roland oktávós diákunk. Stirber Bianka másodikos tehetséges tanulónk szintén második helyet ért el. Eredményes szereplésüket az emléklap mellett szóbeli dicsérettel is méltatta a zsűri.

Ezen a patinás, akkreditált versenyen ritkaságszámba megy, hogy magyar iskolában tanuló diák a szlovák gyerekek között elviszi az első díjat. Nagyszerű érzés, hogy a „Kubín”  a „Dobré slovo” szavalóverseny mellett mondhatni állandó program lett diákjaink számára, ahonnan most már komoly helyezésekkel térnek vissza. Nincs más hátra, mint hogy megköszönjem diákjaimnak a nagyszerű szereplést, a befektetett energiát. Hajrá, hajrá, megyünk tovább…

Králik Zsuzsanna
felkészítő tanár

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?