Iskola utca

Ma rám talál a boldogság – énekelték az ógyallai tanulók

Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi nap- jává március 20-át, mivel a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja.A boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságtól, Bhutántól származik.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. április 5. 19:00

Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi nap- jává március 20-át, mivel a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja.

A boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságtól, Bhutántól származik. Az ázsiai ország a világon elsőként vezette be a bruttó nemzeti boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére, mondván, hogy az többet elárul, mint a bruttó hazai össztermék, a GDP.

A Jobb Veled a Világ alapítvány felkért minden boldogságórát tartó pedagógust, iskolát, közösséget, hogy csatlakozzon egy nagy közös énekléshez a boldogság napján.

Iskolánk, az ógyallai speciális iskola pedagógusai lelkesen fogadták a felkérést, rögvest kikérték a gyerekek véleményét, majd közösen döntöttek arról, hogy bekapcsolódnak a mozgalomba. Turančík Katalin tanító néni vezetésével napokon keresztül tanulták Bagdi Bella Ma rám talál a boldogság című dalát, és a tanítás után mindennap összegyűltek gyakorolni. Kezdetben néhányan bizony nem akartak énekelni. Ahogy azonban múltak a napok, a jó hangulatú énekléseknek híre ment, a kezdeti vonakodók is társultak a sokasághoz. Minden egyes énekléssel eltöltött óra boldogságóra is volt. A dal tanulása mellett szeretetkuponokat, szívecskéket, smiley-kat készítettek, hogy a közös éneklés után ezekkel ajándékozzák meg egymást. Sokat beszélgettek, miközben színeztek, nyírtak, mindenki elmondta, mitől boldog.

Nagy viták is kerekedtek, hiszen a boldogság igazán behatárolhatatlan, megfoghatatlan. A vélemények ütköztetése után megértették és elfogadták a megállapítást: mindenki mástól lesz boldog

Március 20-án a lelkes gyereksereg felsorakozott, és a tanító nénikkel közösen hangosan zengték a boldogság dalát. Minden énekes kezében ott volt az elkészített kupon, szív, smiley, s rajtuk a felirat, ki adja kinek. A dal után gazdára találtak a pici ajándékok is. Majd a gyerekek közösen követelték, hogy még egyszer elénekelhessék a dalt, mert nagyon a szívükhöz nőtt. Többen kifejezték abbéli óhajukat, hogy a tanévzáró műsorban is elhangozhasson a boldogság dala.

Bathó Sylvia pedagógus

Önnek ajánljuk

Enyhén csökken a munkanélküliség

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Frissítve

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Ne hagyja, hogy a sérülés gátolja a mozgását

Az épületek szépülnek, de kevesebb diákot vehet fel az Ipari

A magyarok legjobbjai: Szalai, Dzsudzsák, Orbán és Lovrencsics

Legfrissebb galériák
Olvasta már?