Hoppá

VIDEÓ: Ebből minden közlekedő tanulhatna!

Budapest | Ritkán látni olyan előzékenységet, mint amilyet a napokban rögzített a Rákóczi úton közlekedő busz fedélzeti kamerája.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 15. 08:53

Sajnos, nagyon is gyakori, hogy olyan jelentet rögzít egy jármű fedélzeti kamerája, amiben egymásnak feszülnek a közlekedők. Autósok, buszosok, kerékpárosok, gyalogosok szidják egymást a kelleténél jóval többször, holott egy kis odafigyeléssel és előzékenységgel egészen más lehetne a közlekedési kultúránk.

Szerencsére azonban vannak kivételek, és időnként olyan videót is rögzít a fedélzeti kamera, ami példamutató lehet minden közlekedő számára. Az alábbi felvételt a buszt vezető Farkas Zsolt töltötte fel a YouTube-csatornájára – szúrta ki a Zoom. A budapesti Rákóczi úton rögzített jelenetben jól látni, ahogy a busz előtt haladó kerékpáros szinte azonnal lehúzódik, amikor észreveszi, hogy egy busz érkezik mögötte, majd oda is int neki, hogy elengedje.

 

A videó leírásában a sofőr üzent is a kerékpárosoknak:

Tisztelt kerékpárosok!

Ezzel a rövid videóval szeretném kifejezni köszönetem minden bicajosnak aki nem csak elvárja, hogy a huszontonnás vassal figyeljünk és vigyázzunk rájuk hanem bebizonyítja, hogy ő is teljes értékű tagja a közúton közlekedő társadalomnak, és igen, Ő is figyel ránk!

Napi szinten koptatom az aszfaltot és egyre több hasonló hozzáállással találkozom a munkám során!

Szívből remélem, hogy a videóban szereplő kerékpáros hölgy példamutató közlekedése ragadós lesz!

Mi igyekszünk figyelni rátok és óvni benneteket, de a teljes boldogsághoz Rátok is szükségünk van!

Balesetmentes és boldog nyarat kívánok nektek!

Szerencsére úgy tűnik, tényleg nem a videóban szereplő kerékpáros az egyetlen, aki ilyen előzékenyen viselkedik a forgalomban. Az alábbi felvételt szintén a napokban töltötték fel a YouTube-ra, a jelentet egy kerékpáros szemszögéből láthatjuk.

Forrás: HVG

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Keserű hazai DAC-vereség a vásári hétvégén

Bugár: még meglehet az öt százalék

Bemutatta programját a PS-Spolu: két új minisztériumot is létrehoznának

Bányák bezárásával a klímaváltozás ellen

Ophelia, Zsanett, Hedvig

Megduplázódhat a katasztrófák károsultjainak száma 2050-re a globális felmelegedés miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?