Hoppá
A kérdéses ruhadarab - Képarchívum

Nem kelt el Harrison Ford Star Wars-dzsekije a londoni árverésen

MTI

2018. szeptember 21. 17:55

London | Nem kelt el Harrison Ford Han Solo szerepéhez viselt dzsekije, de Indiana Jonesként hordott kalapjáért 320 ezer fontot fizetett egy gyűjtő a csütörtöki londoni árverésen, ahol számos egyéb filmes relikviára is lehetett licitálni.

A kék-szürke dzsekit, amelyet Harrison Ford a Star Wars űreposz A birodalom visszavág című epizódjában viselt, a londoni aukció egyik fénypontjának szánták. Az előzetes becslések alapján 500 ezer - egymillió font közötti árat reméltek érte a szervezők. 

A licitálás azonban 450 ezer fontnál megrekedt, vagyis nem érte el a minimálisan elvárt félmillió fontot. Az aukciót rendező Prop Store közleménye szerint viszont az ikonikus darabra az árverés után máris több ajánlatot kaptak.

A londoni és Los Angeles-i központú Prop Store 150 filmből és tévés produkcióból több mint 600 filmes relikviát bocsátott árverésre. Köztük szerepelt több Star Wars-film jelmeze és kelléke is. Anakin Skywalker fénykardja, amelyet A Sithek bosszúja című részben láthattak a nézők, 110 ezer fontot (40 millió forintot) ért egy vásárlónak.

Az aukción Harrison Ford kalapja, amelyet Az elveszett ereklyék fosztogatói című Indiana Jones-filmben hordott, 320 ezer fontért cserélt gazdát. A Vissza a jövőbe II. egy relikviáját, Michael J. Fox légdeszkáját 30 ezer fontért vette meg egy licitáló.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk