Hoppá

Mira Sorvino szerint a megelőző oktatás a megoldás a szexuális zaklatások elleni küzdelemben

New York | Mira Sorvino a MeToo-mozgalom aktivistája szerint a megelőző oktatás lehet a megoldás a szexuális zaklatások elleni küzdelemben, mert az hatásosabb, mint a szexuális ragadozók kipellengérezése.
MTI

2018. november 13. 11:39

Mira Sorvino - TASR/AP-felvétel

Az Oscar-díjas színésznő (Hatalmas Aphrodité) egy éve az elsők között vádolta meg Harvey Weinstein hollywoodi filmmogult szexuális visszaéléssel, és a zaklatási botrány kipattanásától nem változott elszántsága.

Mint mondta: diákokkal akar foglalkozni - a kisebbektől egészen az érettségizőkig -, hogy tudatosítsa bennük, mit jelent a beleegyezés és milyen jogaik vannak. Így a fiúk, ritkábban lányok, felnőve nem követik majd el ezeket a szörnyű bűntetteket - fűzte hozzá.

Sorvino arról is beszélt, hogy az utóbbi évben változott a viselkedéskultúra, de úgy érzi, még korántsem értek az út végére, és a változást hátráltatja, ha a helytelen viselkedésnek teret adnak a szórakoztatóiparban. 

 Példaként említette, hogy a nyolcvanas évek olyan filmjei, mint a Tizenhat szál gyertya, a Malackodók vagy a Party zóna nem láttak problémát a randin elkövetett szexuális erőszakban, ráadásul a nőkre hárították a felelősséget azzal, hogy túl sok alkoholt ittak.

 "Az én generációm srácai ezeken a filmeken nőttek fel, én is ezeket néztem, de meg kell változtatnunk a kultúrát. Nem lehet megoldás a büntetés, a pellengérre állítás, a megelőző nevelés a kulcs. Nem akarjuk, hogy bárki áldozattá váljon" - fogalmazott a színésznő.

Sorvino azt is szeretné elérni, hogy az Egyesült Államok alkotmányába egy éven belül bekerüljön a női egyenjogúság garantálása. "Őrület, hogy az alkotmány nem nyilvánítja ki a nők egyenjogúságát" - hangsúlyozta a filmsztár.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A köztévéhez vonult több ezer tüntető, a rendőrség ismét könnygázt vetett be

Az MTVA székházában éjszakázott 13 ellenzéki képviselő

Lesz-e csúcsrangadó a BL-ben?

Borostyánba zárt százmillió éves madártollat találtak

A szlovák országgyűlés megválasztása

Porosenko: nem hosszabbítják meg a hadiállapotot, ha nem lesz nagy szabású orosz támadás Ukrajna ellen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?