Nem változik a szociális ösztöndíj sem

<p>A létminimummal függ össze a szociális ösztöndíj összege. Mivel a létminimum összege júliustól a tavaly megállapított szinten marad, az ösztöndíjak nagysága sem változik.</p>

A közép-, szakközép- és főiskolák diákjainak hagyhatják jóvá, a konkrét összeg függ az előmeneteltől, valamint attól is, a diák milyen messze lakik az oktatási intézménytől, miközben az ösztöndíj felső határa a létminimum 50 százaléka, azaz ezentúl is 45,21 euró. Csak annak hagyhatják jóvá, akinek az átlaga nem rosszabb 2,0-nál. Ha az átlag 2–2,5 között mozog, a 2014/15-es tanévben legfeljebb 31,65 eurót kaphat (ez a létminimum 35 százaléka). Ha az átlag 2,5–3 között van, a létminimum 25 százalékát hagyhatják jóvá, ami ebben az esetben 22,60 euró. Főiskolások esetében az ösztöndíj felső határa 230 euró, ha az oktatási intézmény az állandó lakhelye szerinti városban van. Ha az iskola legalább 30 km-re van, az ösztöndíj 275 euró lehet. A diákok 25 éves korukig eltartott gyermeknek minősülnek, amennyiben tanulnak, sőt 30 éves korukig is annak számíthatnak, ha doktoranduszi képzésben is részt vesznek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?