Gazdaság

Újabb tiltakozás a különadó ellen

Pozsony | Közös nyilatkozatban tiltakozott szerdán az üzletláncok tervezett különadója ellen a Munkáltatók Országos Szövetsége (RÚZ) és a Szakszervezetek Szövetsége (KOZ).
Molnár Iván

2018. november 29. 16:33

Az SNS javaslata szerint, amelyet a parlament már második olvasatban tárgyal, a nagy üzletláncoknak a jövő évtől a forgalmuk 2,5 százalékának megfelelő különadót kellene fizetniük, az így befolyt összeget pedig a mezőgazdasági termelők támogatására fordítanák. A munkáltatók és a szakszervezetek szerint szükség van a gazdák támogatására, a különadó azonban nem a legjobb megoldás. „A különadó miatt nőnének az élelmiszerárak, ami tovább rontana a legrászorultabb rétegek helyzetén, arról már nem is beszélve, hogy még több olcsó és silány minőségű külföldi élelmiszer áraszthatná el emiatt az országot” – nyilatkozta Monika Uhlerová, a KOZ alelnöke. Mário Lelovský, a RÚZ alelnöke szerint a különadóval szembeni felhívásukat a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) is támogatja. A szakmai szervezetek a különadóról szóló javaslat visszavonását javasolják, ezzel párhuzamosan pedig felszólították a földművelésügyi tárcát, hogy az összes fél bevonásával kezdjen párbeszédet arról, hogyan segíthetnének a gazdákon és az élelmiszeriparon. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kevés tejet, ám egyre több sajtot fogyasztunk

Szeptemberben jön az emeletes RegioJet

Esőre figyelmeztetnek a meteorológusok Kelet-Szlovákiában

A világbajnok pilóták is megemlékeztek Niki Laudáról

Osztálytársai zaklatása miatt ugorhatott ki az ablakon egy 16 éves fiú

Nyomozás indult a helytelenül elvégzett transzfúzió ügyében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?