Gazdaság

Újabb állami támogatás 
a napkollektorokra

Pozsony | A Szlovák Innovációs és Energetikai Ügynökség (SIEA) március 19-én meghirdette a napkollektorokra folyósított támogatások idei első fordulóját, a másodikat március 26-ára tervezik. A Zöld energia a háztartásoknak II. projekt keretében ezúttal 800 ezer eurót osztanak szét a kérvényezők között.
Molnár Iván

2019. március 20. 20:00

 „Ebbe a támogatási fordulóba a Pozsony megyében élőkön kívül bárki jelentkezhet, aki napkollektort szeretne felszerelni az otthonában” – nyilatkozta Alexandra Velická, a SIEA vezérigazgatója, aki szerint a rendelkezésre álló összeg 457 igénylő számára elegendő. A SIEA idén húsz pályázati fordulót tervez, amelyek során minimum 12,1 millió eurót osztanak szét. Az állam a tényleges kiadások legfeljebb 50%-át téríti meg. A kérvényeket az energetikai ügynökséghez kell benyújtani, a nyomtatvány beszerezhető 
a www.zelenadomacnostiam.sk weboldalról. Itt található a program feltételeivel kapcsolatos részletes tájékoztató is. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Komoly károkat okoz a szélvihar Nagyszombat megyében

Részegen, jogsi nélkül okozott balesetet a sofőr, két kisgyermek sérült meg

Komáromba a környező falvakból is érkeznek elsősök

#W8NDERFUL – zsinórban nyolcadszor bajnok a Juve

Eláraszt bennünket a külföldi élelmiszer

Elhunyt a Celtic Glasgow legendája

Legfrissebb galériák
Olvasta már?