Gazdaság

Egyre kockázatosabb bitcoinba fektetni

Pozsony | Akik azt tervezik,hogy megtakarításaik egy részét az elmúlt években hatalmas népszerűségnek örvendő legismertebb kriptovalutában, a bitcoinban szeretnék kamatoztatni, azoknak az elemzők azt ajánlják, hogy ne hamarkodják el a döntésüket.
Molnár Iván

2019. január 17. 18:00

„Tavaly a bitcoin hatalmas zuhanásának lehettünk tanúi” – nyilatkozta Maroš Ďurík, az Across Private Investments befektetési társaság igazgatója.

Míg 2017 decemberében a bitcoin árfolyama 19 ezer dollár fölé kúszott, mára ez tartósan 4 ezer dollár alatt mozog, és ez az elemzők szerint még korántsem a mélypont.

Anthony Grisanti amerikai kereskedő, akinek 30 éves tapasztalata van a határidős ügyletek piacán és a CNBC egyik elemzője, úgy véli, hogy 3 ezer dollár alá fog esni a bitcoin árfolyama. Szerinte a jelenlegi zuhanást a befektetők nagyszámú eladása okozza, akik folyamatosan keresik a kiszállás lehetőségét. Grisanti szerint az érdeklődés a bitcoin iránt egyre csak apad. Az árfolyam kapcsán úgy gondolja, hogy a jelenlegi 3300 dolláros padló és 4000 dolláros plafon közötti ingadozás nem fog megállni, a kitörést erről a szintről pedig egyelőre nem látja. Maroš Ďurík épp emiatt arra figyelmeztet,  hogy a bitcoin vásárlását tervezőknek ezt kétszer is meg kellene gondolniuk. „Ez egy spekulatív befektetés, vagyis akik kriptovalutában fialtatnák a megtakarításaikat, azoknak ebbe csak annyi pénzt szabadna fektetniük, amennyinek az elvesztése nem okoz számukra gondot” – tette hozzá Ďurík. (mi, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?