Gazdaság

50 millió tonna elektronikus hulladék

Davos | A világon évente mintegy 50 millió tonna elektronikus hulladék kerül a szemétbe, veszélyeztetve az emberek egészségét. Ez több mint az eddig gyártott kereskedelmi repülőgépek súlya együttvéve.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. január 28. 14:00

Illusztrációs felvétel - Fotó: pixabay

2050-ig az elektronikus hulladék súlya ráadásul évi 120 millió tonnára emelkedhet – figyelmeztetett Davosban a Világgazdasági Fórum és az e-szemét elleni ENSZ-koalíció. Az elektronikus szemét értéke 62 milliárd dollárra becsülhető, ami háromszor annyi, mint az éves ezüsttermelés. Az elektronikus szemét kevesebb mint egyötödét dolgozzák fel. Több millió ember dolgozik világszerte e-szeméttel, az egészségre és a természetre veszélyes körülmények között. Egy új gazdasági modell kiépítésében, a termékkövetés javításában és a visszavételi program könnyebbé tételében új technológiák alkalmazása segíthet. Eközben világszerte több millió munkahely jöhet létre, és csökkenhet a környezeti terhelés is – áll a tanulmányban. (TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hamšík nyolcadszor lett az év futballistája Szlovákiában

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Brexit - May júniusig tartó halasztást kér

Minden szurkoló személyazonosságát ellenőrzik a szlovák-magyar meccsen

Csütörtökön és pénteken hallgatják meg az alkotmánybíró-jelölteket

Legfrissebb galériák
Olvasta már?