Fekete krónika
- SITA/AP-felvétel

Lezuhant egy utasszállító Katmanduban - legalább 50 ember meghalt

MTI

2018. március 12. 12:48

Újdelhi | Legalább ötven ember meghalt a bangladesi utasszállító repülőgép katmandui tragédiájában hétfőn - közölte a Reuters hírügynökséggel a nepáli hadsereg egyik szóvivője.

A katasztrófa a dakkai központú US-Bangla Airlines légitársaság Bombardier Dash Q-400 típusú gépével történt, amely Dakkából szállított utasokat Katmanduba. A gép fedélzetén 67 utas és háromfős legénység tartózkodott.

Névtelenül nyilatkozó reptéri illetékesek szerint a gép láthatóan közvetlenül landolás előtt lángra kapott, kisodródott a leszállópályáról, és mellette levő focipályán csapódott földbe. Az AP helyszíni beszámolója szerint a gép darabokra tört, és a baleset helyszínén sűrű füst gomolygott, a tűzoltóknak kellett eloltani a lángokat.

katmandu
- SITA/AP-felvétel

2018. február 18. 09:22

Lezuhant egy utasszállító repülőgép Iránban, nincsenek túlélők

A magashegyi Nepálban az elmúlt években több légi katasztrófa történt, súlyos csapást mérve az idegenforgalomra. A katmandui repülőtéren is - amely az ország egyetlen nem nemzetközi légikikötője - több súlyos baleset történt. Hat évvel ezelőtt, 2012-ben ott zuhant le a Sita Air légitársaság turbólégcsavaros gépe, amely túrázókat szállított a Mount Everestre. A gépbe beleütközött egy madár, mire röviddel a felszállás után lezuhant. A balesetben 19-en haltak meg.

A légi katasztrófák többsége a pilóták tapasztalatlansága, a gépek rossz karbantartása és a légi forgalom szakszerűtlen irányítása miatt történt.

Önnek ajánljuk