Fekete krónika

Afganisztánban két pokolgépes merényletben több civil veszítette életét

Kabul | Két különböző merényletben legalább kilenc civilt öltek meg út szélén elhelyezett pokolgépek két dél-afganisztáni tartományban - közölték hivatalos források csütörtökön.
MTI

2018. augusztus 2. 15:25

A felvétel illusztráció - CTK-felvétel

Legalább hat polgári személy, köztük négy gyerek vált merénylet áldozatává Hilmend tartomány Gerisk körzetében - mondta el Omar Zvak, a tartományi kormányzó szóvivője. A támadásokért a szóvivő a tálibokat tette felelőssé.

Eközben Kandahár tartomány egy, a pakisztáni határhoz közeli körzetében, Argasztánban, egy út mentén elhelyezett pokolgép legalább három helyi lakossal végzett. A merényletről a tartomány rendőrségi szóvivője számolt be, hozzátéve, hogy három további személy megsebesült. Az áldozatok ugyanannak a családnak voltak a tagjai.

Az ENSZ Afganisztáni Segítségnyújtó Missziójának (UNAMI) adatai szerint ehhez hasonló robbanóeszközök végeztek az idei év első hat hónapjában megölt összes civil negyvenöt százalékával.

2018. július 31. 15:52

Furgonba rejtett pokolgép robbant a Fülöp-szigeteken, többen meghaltak
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Menyhárt visszalép Mistrík javára

Kitolta a fagyra a hajléktalant

Sergio Ramos és a Real Madrid is a legrosszabb arcát mutatja

A rendőrség nem akadályozza a gazdák traktoros bevonulását Pozsonyba

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?