A tetoválás legnagyobb veszélyei

tetoválás

Napjainkban kedvelt testdísz a tetoválás. Túl vagyunk azokon az időkön, amikor csak a merész lázadók vállalkoztak rá. Szakmá­ra, szociális helyzetre való tekintet nélkül mindenki kitetováltat­hatja magát, ami nem kis beavatkozást jelent a bőrünkbe. Mi az, amit kerülnünk kell, mielőtt tetoválásra adjuk a fejünket?

 

Az első lépés a megbízható sza­lon kiválasztása. Valóban jó nevű stúdiót válasszunk, ahol jó mi­nőségű színezőanyagot használ­nak, és maximálisan ügyelnek arra, hogy minimális legyen a fertőzésveszély, ahol steril műsze­reket használnak. Valóban nem érdemes ezen spórolni és koc­káztatni. A tetoválás legnagyobb veszélye, hogy B vagy C típusú májgyulladást, HIV-fertőzést, különféle bakteriális fertőzést vagy tbc-t kaphatunk. Ez a ve­szély fenyeget akkor is, ha nem tartják be a higiéniai szabályo­kat, például nem steril tűt és más tetoválóeszközöket használ­nak, de probléma akkor is kelet­kezhet, ha elhanyagolják a teto­vált bőrfelület megfelelő kezelé­sét.

A következő kellemetlen szövőd­mény az allergiás reakció lehet. Ez nem túl gyakori, de ha elő­fordul, nagy problémát okozhat, mert a túlérzékenységet kiváltó színezőanyag eltávolítása nagyon bonyolult és hosszadalmas. A szúrás helyén ugyanis csomók jöhetnek létre, a test így reagál a számára idegen anyagokra. Azok, akik hajlamosak a seb­gyógyulást követő szövetszapo­rulatra, amelyek a hegek környé­kén alakulnak ki, tetoválás után is számíthatnak rájuk. Csak az egészséges embereknek ajánlott a tetoválás. Fontos szem előtt tar­tani azt is, hogy a bőrnek telje­sen rendben kell lennie, és sem­minek nem szabad betegségre utalnia. Ha valaki krónikus ek­cémában, pikkelysömörben szenved vagy mitesszeres a bőre, a tetoválás azon a helyen sem ajánlott, ahol a bőr látszólag egészséges.

 

A tetoválás előtt 24 órával nem szabad alkoholt inni és semmi­lyen gyógyszert szedni. Ha rend­szeresen szed gyógyszert, keresse fel kezelőorvosát, és beszélje meg vele a teendőket.

Mindenki jól fontolja meg, hogy tetováltatja-e magát. Könnyelmű­ség olyan testdíszt készíttetni, amely esetleg később kellemetlen­né válik. A nem kívánt vagy nem sikerült tetoválást ugyan ki lehet javítani vagy más motívummal el­takarni, de ez további nem kis be­fektetést jelent, és az ilyen művele­tet nem lehet mindig könnyen végrehajtani. A tetoválástól lézerrel is meg lehet szabadulni, de a siker a szín erősségétől és a használt pig­mentektől függ. Ráadásul egyálta­lán nem olcsó mulatságról van szó. Általában kétszer vagy három­szor meg kell ismételni. Tény az is, hogy a régebbi tetoválást nehe­zebb eltávolítani, mint az újat.A sikeres beavatkozás alapja az or­vossal való konzultáció. (doktorka.cz-k)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?