Ebenica – egy lenyűgözően finom kávé, saját történettel

ebenica

Ahhoz, hogy az ember sikeres legyen, gyakran le kell győznie a saját határait, új, ismeretlen dolgokat kell kipróbálnia és nem utolsósorban kitartónak kell lennie. Az Ebenica márka története még valamikor 2009 előtt kezdődött és a neve összefonódik a lelkesedéssel, a szorgalommal, türelemmel és a kávé iránti hatalmas rajongással.

Miért 2009 előtt? Az Ebenica kávé története ugyanis kissé másként kezdődött, mint más társaságok esetében, mégpedig a cégalapító Mareknek a rendszeres külföldi utazásaival és a kávé iránti nagy szeretetével. A cégalapítást megelőzően a tulajdonos hosszú éveken át számos különböző kávéfajtát ízlelt meg, idegen országokban és főleg kis kávépörkölőknél, míg arra az elhatározásra jutott, hogy saját, kiváló minőségű és ízű kávémárkát alakít ki.

Kezdetek önálló tanulással és kisérletezéssel

Vásároltunk egy halom könyvet és mindent magunk olvastunk el és tanultunk meg belőlük. Marek szinte a maga feje szerint vágott bele, nagy eltökéltséggel. A szenvedélyébe fokozatosan bevonta a környezetét és a szeretteit is.

Családi vállalkozás

Nem alaptalan a mondás, hogy több szem többet lát. Feleség, testvér, szülők alkották az alapját ennek a sikeres vállalkozásnak a beindulásához. A feleségem volt a kitartó konzultáns, a testvérem a kísérleti barista és a szülők a teljes munkaidős alkalmazottak szerepét töltötték be.

További munkavállalók az EBENICA COFFEE-ba történő felvételének alapja volt, hogy megértsék a gyártási folyamatot, valamint a társaság céljainak és értékeinek a megértése. A márka építése az összes résztvevő számára egy kalandos folyamattá vált.

A nélkülözhetetlen feedback

A visszacsatolások minden kereskedő számára hatalmas értéket jelentenek A kis kávézónak köszönhetően, amelyben az Ebenica elkezdte tevékenységét számos felbecsülhetetlen visszajelzés érkezett a vevőktől, amelyeknek hála a társaság állandóan fejlődött. Később különböző személyiségeknek küldtünk kávémintákat, akik a véleményükkel segítettek elérni a kitűzött célokat.

Kétéves kitartó munka után eljött a várva várt és meglepően átütő siker.

A tulajdonos, Marek két év elteltével elhatározta, hogy világszínvonalú teszteknek veti alá a kávét. Az Ebenica kávémintákat titokban elküldte az USA Coffie Review versenyébe, ahol teljesen váratlanul hatalmas sikert aratott.

Három koffeintartalmú kávé, az Ebenica Intensivo, Ebenica Harmonelle és Ebenica Piano, 90 pontot kaptak, míg az Ebenica Gurmano 92 pontot. Meg kell említeni, hogy a 90 pont aranyérmet jelent ennek a presztízs értékű amerikai minősítő társaságnak az értékelő skáláján. A Coffee Review szakembereinek véleménye szerint az Ebenica kávé ezeknek a díjaknak köszönhetően a 10 legjobb eszpresszó kávé közé sorakozott be Európában.

Saját kávépörkölő

A minőség rögtön a folyamat elején születik, ezért az EBENICA COFFEE úgy döntött, hogy a holland Giesen márkájú pörkölőberendezését szerzi be. Ez az öntvényből készült, 800 kg súlyú pörkölőgép a hordozható számítógép, és a pörkölést végző Andrej vannak jelen a frissen pörkölt kávé születésénél. A megfelelő fajta zöld kávé kiválasztásán kívül - amely az amerikai, ázsiai és az afrikai kontinensről kerül behozatalra - a pörkölés rendkívül fontos lépése a folyamatnak, amely képes megváltoztatni a kávé végső ízét. A pörkölést végző szakember csupán a megfelelő pörkölési eljárás kiválasztásával képes kihozni a legjobbat a kávé természetes tulajdonságaiból.

Az Ebenica kávék minőségéről és sokféle ízeiről saját maga is könnyen meggyőződhet, mindehhez elegendő, ha ellátogat a premium minőségű kávék webáruháza internetes oldalra. Jöjjön el Ön is és járja be a világ minden táját a frissen pörkölt kávénak köszönhetően.

 

A fotó forrása: EBENICA COFFEE

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!