Dunaszerdahelyi szakközépiskolások Madách nyomában

Madách nyomában

2023-ban a magyarság a Petőfi-emlékév mellett Madách Imre születésének bicentenáriumát is ünnepli. A magyar irodalom klasszikusa, az Alsósztregováról származó író Az ember tragédiája című drámai költeményével vonult be nemcsak a magyar irodalmi kánonba, hanem a világirodalom vérkeringésébe is.

Az évforduló alkalmából a Komáromi Jókai Színház és a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma művelődéstörténeti vetélkedőt hirdetett, melynek középpontjában Madách élete és a Tragédia állt. A döntő 2023. március 6-án, a Jókai Színház épületében volt. A bejutott 8 csapat egyike a dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskolát képviselő Menyhart Kevin, Petykó Bence és Vida Kristóf alkotta trió volt. A fiúknak a Hizsnyan Géza, Varga Emese és Szászi Zoltán alkotta szakmai zsűri előtt kellett számot adniuk tudásukról.

Az igényes feladatok mellett a kreatív feladványok sem maradhattak el. Az előzetesen beküldött házi feladatok és a döntőben nyújtott teljesítmény alapján Kevin, Bence és Kristóf a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A sok tanulás meghozta gyümölcsét. A diákok értékes könyvcsomagot és számos egyéb tárgyi jutalmat vehettek át. Kedves Diákok! A mű szállóigévé vált mondatához – „Ember: küzdj és bízva bízzál!” – méltón valóban megküzdöttetek a sikerért. Elért eredményetekhez fogadjátok az egész iskolai közösség gratulációját. Felkészítő tanárként pedig büszke vagyok rátok!

Duborszky Attila, felkészítő tanár

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!