Belsőépítész vagy lakberendező: mi a különbség?

építész

A belsőépítész és a lakberendező szerepe gyakran keveredik a köztudatban. Látszólag ugyanazokkal a dolgokkal foglalkoznak: az épületek belső tereinek tervezésével, berendezésével. Mégis jelentősen különbözik a két szakma.

 

Egy megtérülő befektetés

Egy belsőépítész munkája által értékesebbé válhat lakásunk, éttermünk, hotelünk vagy bármilyen más, számunkra fontos ingatlanunk. Aki a LivDan Home csapatának beruházóknak nyújtott szolgáltatását veszi igénybe, biztos lehet benne: nem félmunkát kap kézhez. A profin megtervezett, praktikus belső terek pontosan azt sugallják majd, ami a szándékunk. Ezáltal magasabb értéken adhatjuk majd el később az ingatlant, ha úgy alakul.

De miért is nem mindegy, hogy a munkálatokat belsőépítészre vagy lakberendezőre bízzuk? Azt szokták mondani: minden belsőépítész ért egy kicsit a lakberendezéshez (bár nem kötelező neki), viszont a lakberendezők nem értenek a belsőépítészethez. A lakberendező inkább a helyiség esztétikáját biztosító részletekkel (bútorok, anyagok, színek, minták) foglalkozik.

A belsőépítész pedig a tervezés során szélesebb körű szempontokat vesz figyelembe. Többek között az épület műszaki állapotát, valamint a térkoncepciót is, hogy a tereket minél okosabban kihasználhassuk. Az ő felelőssége, hogy az épület teljeskörűen megfeleljen az igényeknek, és az egyedi elvárásaink is teljesítésre kerüljenek.

 

Milyen előnyei vannak egy belsőépítésszel való munkának?

A belsőépítész – különösen egy építészmérnökkel együttműködve – hatékonyan segíthet, hogy még jobban kihasználhassuk a lakásunk adottságait. Ám még ennél sokkal több előny is rejlik a belsőépítésszel való együttműködésben:

  1. Kényelmes, emberközpontú terek

Szeretnénk tökéletesen az életmódunkhoz, tevékenységeinkhez és szokásainkhoz illeszkedő épületben élni vagy dolgozni? Egyedül talán nem tudnánk, hogyan fogjunk neki a munkálatoknak. Ám belsőépítésszel ezt kifogástalan minőségben megvalósíthatjuk.

  1. Az általános jóllétünk a környezet függvénye is

Egy kaotikus, túlzsúfolt vagy éppen rendezetlen térben a kedvünk is rosszabb. A nem túl szellős, de nem is szűkösre megtervezett, mégis esztétikus és funkcionális teret megvalósítani komoly szakértelmet kíván. Ezen a ponton válik hasznossá a belsőépítész munkája.

  1. Ahol a művészet és a tudomány találkozik

Ki mondta, hogy ami praktikus, az csak ormótlan vagy stílustalan lehet? Egy belsőépítész révén nem pusztán elegáns, kiváló ízléssel kialakított helyiségeket, de egy tökéletesen élhető lakó- vagy munkateret nyerhetünk.

  1. Az egyediség dicsérete

Nincs két egyforma épület – és ez így is van jól. A belsőépítész szeme minden házban megtalálja azt, amitől különleges. Így azt a megoldást, amivel kiaknázható egyediségének minden előnye.

 

A színvonalas belső terek záloga

Ha tehát nem mindegy, milyen lesz az épület, ahol dolgozunk vagy lakunk majd, érdemes belsőépítész segítségét kérnünk. Az ő szakértelmük és a tapasztalatuk révén kihozhatjuk minden ingatlanból a maximumot.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?