Autó-motor

Transit Custom: a kategória legbiztonságosabb modellje

ÖSSZEFOGLALÓÚj korszakot nyitott a vadonatúj Ford Transit Custom, a kategória első modelljeként ért el ötcsillagos eredményt az autók biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP töréstesztjén, ahol a vadonatúj Tourneo Custom ugyancsak ötcsillagos értékelést kapott.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. január 7. 18:00

ÖSSZEFOGLALÓ

Új korszakot nyitott a vadonatúj Ford Transit Custom, a kategória első modelljeként ért el ötcsillagos eredményt az autók biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP töréstesztjén, ahol a vadonatúj Tourneo Custom ugyancsak ötcsillagos értékelést kapott. A „2013-as Év Haszonjárműve” címmel jutalmazott Transit Custom a kategória legmagasabb, 77 százalékos eredményét érte el az általános biztonság területén, és ugyancsak kategóriaelső teljesítményt mutatott a gyermekek védelme (90 százalék) és a felnőtt utasok védelme (84 százalék) tekintetében az Euro NCAP új töréstesztjén. A Ford Transit Custom ráadásul az első haszongépjármű, amely valaha Euro NCAP Advanced díjat kapott: a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer immár a hetedik a Ford által begyűjtött különféle Advanced díjak sorában – ez több, mint amennyivel bármely más gyártó dicsekedhet. Ezen felül külön elismerést szerzett a Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített SYNC is.

A Ford meglehetősen sokat dolgozott azon, hogy begyűjtse az öt csillagot, a lehető legnagyobb biztonságot nyújtva az utasoknak; a fejlesztés során az autót állítólag több mint 4500 virtuális és 30 valós töréstesztnek vetették alá.

Szlovákiában a Transit Custom és a Tourneo Custom árusítását idén tavasszal kezdhetik meg. (dem)

Önnek ajánljuk

Šefčovič lemond a mentelmi jogáról, ha ő lesz az elnök

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Brexit - May júniusig tartó halasztást kér

Hamšík nyolcadszor lett az év futballistája Szlovákiában

Csütörtökön és pénteken hallgatják meg az alkotmánybíró-jelölteket

Legfrissebb galériák
Olvasta már?