Autó-motor

Pozsonyban lesz az új Superb világpremierje

Pozony | Nyilvánosságra hozta a Škoda a modernizált Superb látványtervét, nem sokkal a modell világpremierje előtt így kis ízelítőt kaptunk a márka zászlóshajójának új külsejéről. Radikális változásokra nem kell számítani, sokaknak pedig biztos jó hír, hogy az osztott fényszórók ebből a modellből kimaradtak.
Demecs Péter

2019. május 13. 15:00

A Škoda 1993-tól a jégkorongvilágbajnokság főszponzorra, tehát idén sorozatban a 27. alkalommal. A márka most először használja ki ezt a nemzetközi rendezvényt egy új modell bemutatójára, a modernizált Superb világpremierje ugyanis a májusi jégkorong-vb alatt leszPozsonyban. Az új Superb látványképéről egyébként sok minden nem derül ki, legalább látni az elülső fényszórók éles vonalvezetését, illetve a tipikus hűtőrácsot. A Superb múltja az előző évszázad harmincas éveire tekint vissza, az aktuális generáció pedig a legmodernebb technológiákat fogja tartalmazni. 

A legnagyobb újdonság a plug-in hibridváltozat bemutatása lesz. A Superb PHEV a Passat GTE-ből kapta a technológiát, ami annyit jelent, hogy külső hálózatból tölthető hibridmodellről lesz szó. A motorházában egy 1,4 literes TSI erőforrás lesz, 156 lóerővel, amelynek az elektromottral való kombináció után 218 lóerőre ugrik a teljesítménye 400 Nm-es forgatónyomatékkal. Egy feltöltésre a Superb PHEV 70 kilométert is megtesz, a töltés feltételezett időtartama hálózati áramból 4 óra lesz. A járgány full LED Matrix fényszórókkal lesz felszerelve, hátul dinamikus irányjelzőket kap.

sprbs

A Superb első generációját 1934ben gyártották le a Škoda gyárában Mladá Boleslavban. A Kvasiny gyárban legyártott első autó is Superb volt 1947-ben. A latin superbus szó jelentése a nagyszerű vagy tökéletes. Ezt a hagyományt folytatta 2001-ben, tehát több mint 50 éves szünet után, a modern Škoda Superb. Nemcsak családokban találta meg a helyét, a cégek körében is rendkívül közkedvelt lett. 2017 áprilisában gyártották le a Škoda zászlóshajójából az egymilliomodik darabot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A lakosság 63 százaléka fizeti be minden számláját időben

Húsz év után újra Pozsonyban

GALÉRIA: Kikapott a DAC Rózsahegyen

Új választások kiírását javasolta az osztrák kancellár

A Magyar Fórum módosítaná az alkotmány preambulumát

Tragédia: halálra gázoltak egy kerékpárost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?