Autó-motor

Közel az új Mitsubishi ASX világpremierje

A Mitsubishi a március 5–17. között megrendezett 89. Genfi Autószalonon állítja először reflektorfénybe az ASX kompakt crossover új, 2020-as modellváltozatát.
Demecs Péter

2019. február 25. 21:00

2009-es bemutatása óta az ASX-ből összesen mintegy 1,32 millió darab talált gazdára a világ 90 országában. Az autó legnagyobb piacai Észak-Amerika, Európa, Ausztrália és Kína. Jelenleg ez a Mitsubishi harmadik legkelendőbb járműve, így az ASX a vállalat globális stratégiájának kulcsmodellje.

Az autó külső megjelenését látványosan átalakították a robusztus formatervezési filozófia alapján. Az orr-részen végrehajtott változásokat valóban nehéz nem észrevenni, az új ASX-et a domináns orr-résznek köszönhetően nehéz lesz nem észrevenni az úton.

Az új ASX tervezői továbbfejlesztették a márka Dynamic Shield frontrész-kialakítását. A határozott lökhárító mellett a hűtőrács és az alsó motorvédő elem szögletes, vízszintes/függőleges vonalai is hatásosan hangsúlyozzák az autó erőteljes, kemény kiállását. Az új stílusnak megfelelően a motorháztető mélyebben húzódik. A LED világítótestek elrendezése (az irányjelzők és a ködfényszórók a lökhárító végében kaptak helyet) a Mitsubishi márkára jellemző látványvilágot teremt az autó frontrészén.
Az éles vonalvezetésű LED kombinált hátsó lámpatest (az irányjelzők kivételével) az autó hátsó részének teljes szélességében keresztülível, vizuálisan is fokozva az ASX szélességét. A lökhárító alatt megjelenő alsó védőlemez határozott erőt sugall.

 

Mitsubishi ASX

Az ASX egy városi használatra tervezett kompakt SUV. Az európai piacokon forgalmazott ASX modelleket egy 2,0 literes, 16 szelepes MIVEC motor hajtja, amelyhez ötfokozatú manuális sebességváltó vagy hatfokozatú, Sport üzemmódot is kínáló INVECS-III CVT automata váltó is kapcsolódhat. Mindkét változat megrendelhető elsőkerékhajtással vagy összkerékhajtással.
Az ASX magas szintű biztonságot kínál utasainak, amiről többek közt a RISE energiaelnyelő karosszériaszerkezet és az ütközésmegelőző rendszer (FCM) gondoskodik.

Továbbfejlesztették a Smartphone-link Display Audio rendszert (SDA), amely ezentúl még jobb konnektivitást kínál a felhasználók számára. A kijelző mérete a 7 helyett immár 8 col. Az USB pendrive-okon tárolt videók ezentúl az SDA képernyőn is megtekinthetők.

A leggazdagabb felszereltségű modellekben Tom Tom navigációs rendszer működik. Egy okostelefon csatlakoztatásával valós idejű forgalmi információk érhetők el az internetről.
Hamarosan elérhetővé válik egy alkalmazás, amely feldolgozza a sebességmérő, a kilométerszámláló, a figyelmeztető lámpák és egyéb járműinformációk adatait. Az alkalmazás ellenőrzi a még meglévő üzemanyag mennyiségét, és útvonalat tervez a legközelebbi benzinkúthoz, valamint a karbantartások és kötelező szervizek optimalizálásában is segít.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Adótúlfizetés visszaigénylése

Szlovákia–Magyarország a tv-ben

Diákok adóbevallása

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Újabb állami támogatás 
a napkollektorokra

Az aktivisták betiltanák a prémtenyésztést

Legfrissebb galériák
Olvasta már?