Autó-motor
Tavaly 131 alkalommal ütközött autó vagy motorkerékpár állattal (NDS-felvétel)

Az ősz a legkockázatosabb az utakon

Demecs Péter

2018. szeptember 24. 19:10

Egy ember életébe került múlt héten az a karambol, amelyet egy barnamedve okozott a Dóvalira (Donovaly) vezető úton. Ősszel egyre gyakoribbak az ehhez hasonló ütközések, amelyek könnyen végződhetnek tragédiával. A legnagyobb probléma, hogy az országban nincs elég átkelő a vadon élő állatoknak.

A múlt heti tragédiát ugyan a medve okozta, ám nem közvetlen az állattal való ütközésbe halt bele az egyik autó utasa. Egy Ford C Max típusú gépkocsi 44 éves sofőrje Besztercebánya irányában haladva kielőzött egy teherautót. Miután visszasorolt a saját sávjába a kamion elé, hirtelen összeütközött egy úttestre tévedt medvével. Az ütközés következtében a medve átrepült a szembejövő sávba. Az éppen erre hajtó Ford Galaxy sofőrje ki akarta kerülni az elgázolt állatot, ezért áthajtott az ellenirányba, ahol összeütközött a szembejövő kamionnal. A Ford Galaxy sofőrje mögött ülő utas a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Orosz rulett az utakon

Nem véletlenül tartozik az ősz az év legkockázatosabb időszakai közé az utakon. Korai sötétedés, reggeli ködök, nyirkos és nemegyszer fagyos utak – mindez hozzájárul ahhoz, hogy a sofőrök későn veszik észre az útra kiszaladó állatokat, és nem tudnak lefékezni. Természetesen ugyanez érvényes fordítva is, hiszen rossz látási viszonyoknál az állatok sem látják meg időben a közelgő gépkocsit.

Ebben az időszakban főként a szarvasok, őzek jelentenek veszélyt, mivel ilyenkor van a párzási idejük, de gyakran látni az úton az országban élő legnagyobb ragadozót is: barnamedvét. Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint az elmúlt évek balesetei igazolták, hogy a vadállatok ősszel főleg a kora reggeli órákban, sötétedéskor és rendszerint a csúcsforgalom idején a legaktívabbak. „Ezért a sofőröknek főleg olyan helyen kellene rendkívül elővigyázatosnak lenniük, ahol nagyobb a valószínűsége annak, hogy az útra fut egy vadállat” – mondta Baloghová.

2018. szeptember 18. 09:22

TRAGÉDIA: Medvével ütközött egy autó, egy ember meghalt

Néha jobb nem kikerülni

Kisebb állatokkal való ütközéskor csak kicsi az esélye annak, hogy az autó utasainak is bántódása esik, ezek rendszerint az autó alját, a hűtőrácsot rongálják. A nagyobb állatok viszont már a motorháznak vágódnak, s onnan becsapódhatnak az utastérbe.

Ezért nem is ajánlott minden esetben elkerülni az útra rohanó állatot, nagyobb sebességnél ugyanis az autó könnyen megcsúszhat, s egy fának ütközhet, ami még nagyobb kárt okozna, mint egy elütött róka vagy kutya. „Főleg nagyobb sebességeknél nem ajánlott kikerülni az állatot. Egy váratlan csúszás következményei sokkal súlyosabbak lehetnek” – fűzte hozzá Baloghová.

A német ADAC autó-motor klub tavalyi tesztje igazolta, milyen tragikus lehet a nagyobb vadakkal való ütközés. Ha egy 60 km/órás sebességgel haladó személyautónak egy felnőtt szarvasbika csapódik, akkor az állatnak az ütközés pillanatában olyan tömege lesz, mint egy felnőtt elefántnak: öt tonna. A vaddisznó tömege ütközéskor 3,54 tonna, az őzé pedig 0,8 tonna.

Hiányzó átkelők

Az ütközések jelentős része elkerülhető lenne, ha az állatoknak lenne elég átkelőjük. Szlovákiában viszont csak három van: kettő a D1-es autópálya felett Menguszfalva (Mengusovce) közelében, egy pedig Erdőháton a D2-es autópálya felett. Az összehasonlítás kedvéért: Ausztriában az autópályák felett nyolc kilométerenként van ilyen átkelőhely.

Tény, hogy a jelenleg épülő új autópályaszakaszok felett már tervben vannak az állatoknak szolgáló átkelőhelyek is, a gondot az olyan elsőrendű utak képezik, amelyek az állatok migrációs útvonalait szelik át. Egy ilyen út a Dóvali-hágóra vezető főút is.

Inkább kerítések

A Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) adatai szerint a szlovákiai átkelőhelyek megnyitása utáni első évben 11,4 százalékkal csökkent az elgázolt állatok száma. „A negyedik, vadállatoknak szolgáló átkelőhely a D3-as autópályán fog megépülni, a projektre 2019-ben hirdetik ki a versenyt” – közölte lapunkkal Marcela Valocká, az NDS marketingosztályának a munkatársa. Egy ilyen átkelőhely megépítése körülbelül kétmillió euróba kerül, ezenkívül olyan kerítéseket is kell építeni mellé, amelyek rávezetik az állatokat az átkelőre.

Számos ütközés

A rendőrségi statisztikák szerint tavaly 131 alkalommal ütközött személyautó vagy motorkerékpár állattal, egy évvel korábban 128-szor. A Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség, amely külön statisztikát vezet a gépjárművek és állatok ütközéséről, azt állítja, hogy a helyzet az utóbbi években jelentősen javult, bár még most sem lehetünk elégedettek. Például míg 2008-ban több mint háromezer állatot gázoltak el az országban, 2010-től 2015-ig már csak 1778 ilyen gázolás történt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk