2018 legfontosabb autói

2018 legfontosabb autói

Az elmúlt esztendő is tele volt újdonságokkal, s mi kiválasztottunk tíz, számunkra legfontosabb modellt.

 

Az egyik ilyen kétség kívül a Škoda Scala volt, amely a Rapid Spaceback modell helyére lép. A Scala már nem az olcsó népautó szerepét akarja betölteni, attraktív külsőt és modern technológiát kínál, a külön álló képernyő az utastérben, illetve a teljesen átdolgozott műszerfal rövidesen Škoda további modelljeinél is megjelenik.

A Rolls-Royce úgy félt a szabadidő-terepjáróktól (SUV), mint ördög a szenteltvíztől. A brit luxusmárka idén mégis piacra dobta első SUV modelljét, amely a Cullinan nevet kapta. Kérdés, hány ember fog terepezni a több százezres járgánnyal.

 

A Ford sem maradt ki a sorból, s bemutatta népszerű Focus modelljének teljesen új változatát. Az autó tetőtől talpig megváltozott, átdolgozták a műszerfalát is.

 

A Mercedes-Benz G-osztály jelentősen megváltozott, de alapvető elemeit és ismertető jeleit megőrizte.

 

A BMW modellpalettáján továbbra is fontos szerepe van a hármas sorozatnak, melynek harmadik generációját az őszi párizsi autószalonon mutatta be a márka. Egyelőre szedán változatban jelent meg, a kombi 2019-ben érkezik.

 

A Citroën számára az idei legfontosabb modell a Berlingo volt, amelynek harmadik generációja számos új technológiát kapott, mindemellett praktikus családi autó maradt.

 

A Ferrari exkluzív Icona sorozatával akar emlékeztetni egykori híres járgányaira. A sorozat első képviselője a Monza SP1 és SP2. Ezek a modellek a tető nélküli, teljesen nyitott, 1948-tól gyártott sportautóknak állítanak emléket.

 

Az új Mazda 3 modell Skyactiv-X motorja olyan elven működik, mint a dízelmotor, mégis benzinnel üzemel és turbója sincs.

 

A Seat idei újdonsága a Cupra Ateca SUV volt. A négyhengeres 2.0 TSI motor teljesítménye: 221 kW, forgatónyomatéka pedig 400 Nm, a váltó hétfokozatos és duplakuplungos.

 

Az autók világában már kezdetét vette az elektromos éra. Az Audi az e-tron középméretű SUV-val lépett piacra. Az autó 95 kilowattóra akkumulátor kapacitással rendelkezik, a visszapillantó tükrök helyett kamerákat is rendelhetünk az autóhoz.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?