Agro

Megoldás a strip-till technológia híveinek

A sorközművelő technológia, a strip-till egyre nagyobb teret hódít. Akár szeretnénk, akár nem, ez a technológia a közeljövőben előtérbe fog kerülni a széles sorközben vetett növények esetében.
author
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2021. október 5. 09:45

bednar

Ezt a technológiát már most használják a termés megalapozásához az erodált területeken, és a dombvidékeken. A technológia forradalmi vívmánya az új STRIP-MASTER EN soros kultivátor, amely önmagában, vagy például tartálykocsikkal kombinálva is használható a műtrágyák korszerű kijuttatásához (COMBO SYSTEM CS, Fert-CART FC, Fert-BOX FB_F).

Strip-till a talaj védelme érdekében

A strip-till az egyik talajvédelmi technológia, amely kiküszöböli a talaj-, szél- és vízerózió lehetőségét, illetve csökkenti a talajnedvesség elpárolgásának kockázatát. Mivel a teljes területű feldolgozáshoz képest nagy mennyiségű szerves anyag található a földön, a víz jobban beszivárog a talajba. Előnye, hogy ásványi vagy szerves trágya is kijuttatható a megművelt sávokra.

Erre a talajművelési technológiára fejlesztette ki a BEDNAR márka néhány éve a STRIP-MASTER EN nevű soros kultivátor modelljét. Tavaly a tesztek alapján ez a modell jelentős újításon ment keresztül. 2020 őszén hivatalosan is bemutatták a STRIP-MASTER EN gép innovatív változatát a 6000-es megjelöléssel.

B1

A sorok közötti 45 cm-es távolság alkalmas például a sáv előkészítésére az őszi repce vetése előtt.

Profi megoldás a sorközművelésben

Az új STRIP-MASTER EN 6000 a BEDNAR saját megoldása (az előző modellhez képest az új modell már nem használja a kanadai Yetter gyártó kultivációs egységeit). Az újratervezett művelőegységek mellett az új STRIP-MASTER EN 6000 új felszerelési lehetőségek széles skáláját kínálja.

B3

A gép egyes részei (tartóváz, művelőegységek) a BEDNAR márka saját megoldása. A berendezések nagy variálhatósága lehetővé teszi, hogy a gép alkalmazkodjon az adott feltételekhez és a vevői igényekhez.

Ha az új gépet egyes részeiben nézzük, nem mehetünk el a robusztus tartókeret mellett, amelyen az egyes művelőegységek találhatók. A gép nyolc- vagy tizenkét művelőegységgel felszerelve rendelhető meg. Épp ez az opcionális berendezés teszi lehetővé a STRIP-MASTER EN 6000 használatát olyan munkákhoz, amelyek 40–80 cm-es sortávolságot igényelnek (cukorrépa, őszi repce, napraforgó vagy kukorica alatti talajelőkészítéshez).

Offset, amelyet a nagy mennyiségű szármaradvány esetében értékelni fog

A gép nagy előnye a versenytársakkal szemben, hogy a tizenkét művelőegység esetén az egyes egységek „offset“ vannak elhelyezve. Ez azt jelenti, hogy a STRIP-MASTER a konkurrens márkákkal szemben sokkal jobb áteresztőképességet kínál nedves és nehéz körülmények között történő feldolgozáskor, vagy ott, ahol nagy a betakarítás utáni szármaradvány.

B4

STRIP-MASTER EN 6000, 8 kultivátoros kivitelben, a talajelőkészítő egységek a sávokban 80, 75 vagy 70 cm távolsággal. Jelentős előny a versenytársakkal szemben a művelőegységek eltolt elhelyezése 12 egység esetén, 45 és 50 cm-es távolságú feldolgozóegységgel rendelkező berendezésben.

Az alapvető változás az egyes művelési egységek kialakításában áll. Ezek a BEDNAR cég új, eredeti és saját megoldásai. A jobb munkavégzés, a nagyobb tartósság és a kezelő kényelme érdekében a gép újonnan fel van szerelve a kések hidraulikus biztosításával, 750 kg-os kikapcsolási erővel. Ez azt jelenti, hogy akadállyal érintkezve a kések nem károsodnak, mert a felszínre emelkednek, majd ezt követően ismét a mélyre hatolnak. Minden művelőegység saját paralelogrammával is rendelkezik, amely garantálja a beállított munkamélység betartását és a terep pontos másolását.

A kultivációs egységek nagy változtathatósága

A STRIP-MASTER EN 6000 gép művelőegysége egy elülső vágótárcsából áll, amely előkészíti a hornyot a művelőkés könnyű talajba való behatolásához. Az ügyfél kérése szerint a vágótárcsa különféle lehet. A tárcsa mögött tisztítókorongok találhatók, amelyek eltávolítják a szármaradványokat és egyéb anyagokat a sorból.

B6

Minden kapaegység saját támkerékkel rendelkezik a terep kiváló kopírozása érdekében.

B7

A talajviszonyoktól és a talajtípusoktól függően a gépet különféle típusú hátsó tömörítővel lehet felszerelni.

A hidraulikusan rögzített művelőkést oldalvezető tárcsák veszik körül, amelyek biztosítják, hogy a megmunkálandó talaj a kívánt szélességben maradjon. A terelőlapok szöge és helyzete könnyen beállítható az aktuális talajviszonyoknak megfelelően. A STRIP-MASTER EN 6000 többféle hátsó tömörítővel felszerelhető, hogy így lezárjuk, és megakadályozzuk a talaj nedvességének elpárolgását. Természetesen itt is többféle alkatrész közt választhatunk.

B8

(Az írás szponzorált promóciót tartalmaz.)

Forrás: www.agroservis.sk

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
csirke

Ne fogyasszunk lengyel baromfihúst!

Zoch utcai gázolás
Frissítve

Az ügyész indítványozta a Zoch utcai gázoló vizsgálati fogságba helyezését

fd

A pozsonyi gázoló több politikust is ismert

Vlagyimir Putyin

Putyin aláírta az ukrán megyék elcsatolásáról szóló törvényeket

A pozsonyi gázolás áldozataira emlékeztek kedd este Pozsonyban (FOTÓK)

A pozsonyi gázolás áldozataira emlékeztek kedd este Pozsonyban (FOTÓK)

komárom

Az EU-csatlakozás nyertesei: a két Komárom

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.