Agro

Horsch Terrano GX – A méltó utód

Visszatérő témaként jelennek meg a szántóföldi kultivátorok. Ennek oka nem csak az, hogy a forgatás nélküli művelés meghatározó elemeivé váltak, hanem azért is, mert egyre univerzálisabb a felhasználási körük.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. szeptember 2. 18:49

A Horsch kultivátorok között is számos típus található meg, amik más és más tulajdonsággal rendelkeznek, az igényeknek megfelelően. Ezek közé tartozik a Terrano család is, melynek két meghatározó tagja az FM és FX széria. Az FM kategória 4,8 m-es munkaszélességtől, akár 7m-es munkaszélességig karolta fel a gépeket, amik négy gerendelyes vázkialakítással, és 28 cm-es húzástávolsággal rendelkeztek. Ezek mellett az FX széria jellemzően a kisebb munkaszélességű gépeket takarta, ami 3m-től egészen 5m-ig terjedő kategóriát nyújtott. Az FX-ek esetében egy három gerendelyes vázkialakítással és 30 cm-es húzástávolsággal találkozhattunk. A két típus között nem csak a vázkialakítás, hanem a tömörítő hengerek rendszere is különbséget állított fel, hiszen az FM gépeknél dupla tömörítésre is volt lehetőség, míg az FX-ek esetében ez csak egy soros hengerben volt elérhető. Ennek oka az volt, hogy az FM vázba integrált járószerkezettel rendelkezett, ami nem limitálta a tömörítő rendszer kivitelét, míg az FX-ek esetében a járószerkezet nem tette lehetővé a dupla soros hengert. A két Terrano család között akadt még egy jelentős különbség, hiszen nem volt a munkaszélességekben átfedés, nem volt négy gerendelyes 4m-es munkaszélességű gép a palettán.

Mindezeket figyelembe véve, a Horsch mérnökei terveztek egy új Terrano szériát, amit felruháztak az FM és FX előnyeivel, javítottak azok hiányosságain, mint pl.: munkaszélességek közti átfedés.

Az új széria a GX típusjelzést kapta, ami 3- vagy 4-gerendelyes kivitelben készül. Mindegyik típusa vázba integrált járószerkezettel rendelkezik, ami lehetővé teszi a hengerek széles körű variálhatóságát. A gerendely kiosztás függvényében a kapák húzástávolsága 28,5 vagy 31,5 cm. Az új Terrano harmadik generációs TerraGrip rugósbiztosítású kapákkal rendelkezik, a kapatartók kioldóereje 550 kg. A Terrano GX-t úgy tervezték, hogy egysoros, illetve duplasoros lezáró hengerrel is felszerelhető, variálható legyen. A dupla hengersor lehet a jól ismert RollPack, az új RingFlex, vagy a szintén új SteelFlex. A Terrano GX kultivátorra műtrágya- és zöldtrágya-kijuttató egységet (MiniDrill) is fel lehet szerelni.

Ez a típus fokozatosan fogja kiváltani az FM és FX szériákat.

Bővebb info: www.hriadeľ.sk

+421 37 651 95

Hriadeľ

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Cséfalvay: A Hídban nincs elég erő és akarat

Kedden Füleken játszik a DAC – a hazaiaknak ez az év meccse

Leállították a büntetőeljárást Kiska állítólagos zsarolása ügyében

Továbbra sem javult a pedagógusok helyzete

Az MKP egyelőre nem válaszol az OĽaNO ajánlatára

VIDEÓ: Alvó sofőr okozta a balesetet a pozsonyi Sitina-alagútban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?