Agro

Gépek nélkül elképzelhetetlen a mezőgazdasági termelés

Gépek nélkül képtelenek vagyunk időben betakarítani a termést, és vetni is. „A ČSOB Leasingnek köszönhetően a megvalósításra nem kell sokat várni. Az új gépet komplikációk nélkül beszereztük telefonon keresztül akár külföldről is” – mondja Peter Horváth mérnök, magánvállalkozó (SHR).
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2020. augusztus 7. 13:31

Peter Horváth fő tevékenysége a növénytermesztés. Főként hüvelyeseket és gabonaféléket termeszt, de fontos részét képezi a gazdaságának a speciális növénytermesztés is. „A ČSOB Leasinggel már 2000-ben megindult az együttműködés, amikor is az öntözőberendezések finanszírozásához kerestem partnert. A zöldségtermesztés elképzelhetetlen korszerű öntözőberendezések nélkül. A gazda számára ugyanis a legfőbb bonyodalmat az időjárás jelenti, amely miatt előre kell terveznünk, és minden folyamatot részletesen át kell gondolnunk” – vázolja a helyzetet Peter Horváth.

1992-ben társaival együtt kezdett gazdálkodni, és az általa megművelt terület a 30 hektárról idővel 1800 hektárra növekedett. Jelenleg biogáz-állomást is működtet, ahol a biogáz előállítására saját silókukoricáját alkalmazza.

Miért a CSOB Leasing?

„A mezőgazdaságban dolgozni állandó harcot jelent az idővel, hiszen időben kell elvégezni minden munkát. Az első osztályú és jól működő technikai felszerelés a létfontosságú” – mondja. Peter Horváth számára a ČSOB Leasing évek óta megbízható partner. A lízingtársaság szolgáltatásait nagyobb gépek és technológiák vásárlásánál veszi igénybe. „A mezőgazdaságban a technológiák gyorsan váltakoznak, és a gépeket átlagosan ötévente cserélni kell. A ČSOB Leasinggel való hosszú éves együttműködésnek köszönhetően gyorsan és problémamentesen tudok reagálni a piac követelményeire. A mezőgazdaságban nem megengedhető a várakozás, hiszen a termények egy adott időben érettek a begyűjtésre. A ČSOB Leasingnek köszönhetően gyorsan hozzájutunk az anyagi forráshoz, amely az agrárszektorban egy óriási előnyt jelent” – magyarázza a vállalkozó.

Peter Horváth a ČSOB Leasinggel való együttműködésben főként a gyorsaságot értékeli. „Az előzetesen jóváhagyott pénzügyi keretnek köszönhetően, amely a kölcsönös elégedettségen és bizalmon alapszik, azonnal hozzáférhetek az anyagiakhoz. Az új gép vásárlása esetében 24 órán belül hozzáférek a pénzhez, felesleges várakozás nélkül. A ČSOB Leasinggel csakis kiváló tapasztalataim vannak” – mondja Peter Horváth.

ČSOB

Elégedettség és értékelés

Peter Horváth dicséri a ČSOB Leasing gyors reakcióját a nagyobb invesztíciók esetében is. Elég leadni a szükséges anyagokat, és a jóváhagyás szinte azonnali, specifikusabb esetekben pár nap alatt megtörténik. „A ČSOB Leasingnek köszönhetően azonnal cselekedhetem, és nem kell hosszú ideig spórolnom az új gép megvételére. Ha így tennék, öt év alatt a nyereség 20%-át is elveszíthetném. A lízing különféle formájának merítése a vállalkozásom szempontjából elengedhetetlen” – magyarázza Peter Horváth, aki a ČSOB Leasinggel való partnerséget sikeresnek ítéli. „Az együttműködés a kezdetekkor problémamentesen indult. Értékelem a kereskedelmi képviselők személyes megközelítését, csakúgy, mint a lehetőségeket, amelyeket az együttműködésünk magával hoz. Értékeljük a társaság figyelmét és gondoskodását, amelyben a régiókat részesíti. Rendszeresen hoznak további lehetőségeket és szolgáltatásokat. Minden újdonságról időben információhoz jutunk, ami kiváló. Értékelem a társaság környezetbarát hozzáállását is, amikor bevezette az ügyfélkaput, valamint az elektronikus szerződéseket a papírforma helyett. A partnerséget mindenképp folytatni szeretném” – összegezte a vállalkozó, aki az elégendő forrásnak köszönhetően tudja, hogy mindent időben biztosítani tud, ami a vállalkozásához szükséges.

(R)

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
A Szövetség megalakulását március 23-án jelentette be az MKP, a Híd és az Összefogás vezetője. (Somogyi Tibor felvétele)

AKO-felmérés: a Szövetség szavazói közül is többen két nemzetiséget jelöltek

Eduard Heger
Frissítve

Szlovákia három orosz diplomatát utasít ki az országból

RegioJet k

A RegioJet vonatokat indít Rijekába, Splitbe és Zágrábba is

tornádó

Tornádó csaphatott le Kassa mellett

Meg akarta vesztegetni a rendőröket egy férfi, a NAKA vizsgálja az ügyet

Meg akarta vesztegetni a rendőröket egy férfi, a NAKA vizsgálja az ügyet

Vlagyimir Putyin

Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.