Agro

DeltaRow – az optimalizált tőtáv érdekében

A termelés hatékonyságának növelése érdekében a mezőgazdasági gépeket is úgy fejlesztik, hogy azok egyre többet tudjanak kevesebb befektetéssel. A növények tőtávjának optimalizálásával több fényhez, vízhez, tápanyaghoz és levegőhöz jutnak a növények.
Czigler Mónika

2019. május 17. 11:20

Ennek a kukoricánál van a legnagyobb jelentősége. A gyökerek így sokkal jobban átszövik a talajt, mint az egysoros rendszerben. 

egysoros kukorica

Javul a gyomelnyomó képesség is, kezdeti stádiumban pedig gyorsabban fejlődésnek indul a növény.

Minderre csak olyan technika képes, amely a vetőmagot szemenként juttatja a földbe. Ezt nevezik DeltaRow eljárásnak, amelyen a Lemken Azurit vetőgép munkája alapszik.

A DeltaRow eljárás a növényeknek 70%-kal nagyobb teret biztosít, így a hozam is növekedik, akár 10%-kal több juthat a zsákba. A DeltaRow a háromszög alakban eltolt sorokon alapszik. A két részsor 12,5 cm távolsággal van eltolva egymástól. A két sor közé a vetőgép elhelyezi a trágyát, amely kiváló hozzáférést tesz lehetővé tápanyagforráshoz a gyökér számára.

Az egyes részsorok kikapcsolhatók, így akár 87,5 cm nyomszélesség is elérhető. Ennek köszönhetően a nagyobb szélességű gumiabroncsokkal is végezhetők a munkák, amelyek sokkal kíméletesebbek a talajhoz.

(-er)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A nők jóval felelősebben bánnak a pénzzel, mint a férfiak

Továbbjutás esetén az Atromitosz vár a DAC-ra

Három oroszt és egy ukránt gyanúsítanak a maláj utasszállító lelövésével

Robert Fico meghátrálhat a csütörtöki szavazás kapcsán

Két kamasz fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy 14 éves lányt

Megrongálták Jakoby Gyula kassai festőművész szobrát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?