A Magyar Fórum sajtónyilatkozata

A Magyar Fórum sajtónyilatkozata

Alább változtatás nélkül közöljük a Magyar Fórum sajtónyilatkozatát.

A Magyar Fórum együttműködésre épít

A magyar közösség elválaszthatatlan részét képezi Pozsony megyének (a 2021-es népszámlálás adatai szerint a megyében több mint 20 ezer magyar nemzetiségű lakos élt.) Ezért a magyar politikai képviselet nem vonulhat ki, illetve nem rezignálhat a megyében. A Magyar Fórum együttműködésre épít a ZA ĽUDÍ, Sme Rodina és a KDH pártokkal, ezért Dušan Velič személyében koalíciós megyeelnök-jelöltet támogatja, valamint megyei képviselőjelölteket indít az október végi választásokon.

Pozsony megye multikulturális régió volt a múltban, és az a jelenben is. Megkeresésében Dušan Velič a Magyar Fórumot politikai partnerének ismerte el, kifejtve nézetét, hogy a megyében élő magyar közösség élete szervesen összetartozik annak mindennapi életével, ezért kezdeményezte a Magyar Fórum  koalícióhoz történő csatlakozását.

A megállapodás kitér a választások utáni együttműködésre, valamint a magyar tanítási nyelvű középiskolai intézmények színvonalának az emelésére.  

A Magyar Fórum arra kéri a szimpatizánsait és a magyar érzelmű választókat, hogy az októberi választásokon  szavazatukkal a Magyar Fórum jelöltjeit támogassák. Fontos, hogy olyan emberek irányítsák a megyét, akiknek a magyar közösség nem közömbös .

Erről beszélt sajtókoztatóján Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke, Dušan Velič megyeelnök-jelölt, valamint Veronika Remišová, a ZA ĽUDÍ elnöke.

Simon Zsolt
elnök

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?