A Magyar Fórum sajtónyilatkozata

A Magyar Fórum sajtónyilatkozata

Alább változtatás nélkül közöljük a Magyar Fórum sajtónyilatkozatát.

Munkamegbeszélés keretében találkozott ma a Magyar Fórum képviselete Bukovszky Lászlóval, a nemzeti kisebbségekért felelős kormánymegbízottal. A találkozó központi témája a nemzeti kisebbségek jogállásáról szóló törvény és a jogszabály elfogadása körüli politikai akadályok megvitatása volt. A Magyar Fórumot Simon Zsolt, Mikolai Attila és Sztruhár Ferenc képviselte a találkozón.

A Magyar Fórum nagyra értékeli a kormánymegbízott javaslatot előkészítő szakmaiságát és szakértelmét. Egyben ismételten hangot ad annak a megállapításának, hogy a szlovák kormány számára a saját országa polgárainak az ügyei bizonyos esetekben nem fontosak. Mindez pedig a kormány ingatagságának és hozzá nem értésének az eredménye. Újra beigazolódott, hogy a legnagyobb kormánypárt egyetlen magyar nemzetiségű képviselője kevés az országban élő kisebbségek életét alapvetően meghatározó törvények elfogadtatásához.

A Magyar Fórum támogatását fejezi ki a kisebbségi törvény elfogadása mellett, és kijelenti, hogy a parlamenti választásokat követően a törvényhozásba jutva mindent elkövet azért, hogy a kisebbségi törvény elfogadásra kerüljön.

Simon Zsolt – elnök
Magyar Fórum

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?