Nem számítanak a lakosság érdekei

Rudolf Huliak

A jelenlegi kormányt dilettánsok, opportunisták, maffiózók, professzionális hazudozók, tehát olyan emberek alkotják, akik teljesen alkalmatlanok bármilyen hatalmi pozíció betöltésére. Sokan el akarják hagyni az országot, főleg a lakosság fiatalabb rétege szeretne olyan helyre költözni, ahol még számba veszik a polgárok érdekeit. Nyugat felé nézelődnek, hisz ott csakis jobb lehet. Sajnos az, ami éppen nálunk történik, Európa-szerte megfigyelhető.

Rudolf Huliak az SNS hivatalos szocmédiás csatornáin osztott meg egy videót arról, ahogy parlamenti irodájában szivarozgat, és a füstöt egy növényi terráriumba fújja. A klímakatasztrófát és az ökoszisztéma folyamatban levő pusztulását tagadó képviselő szavai szerint hetek óta ezt csinálja, és arra szeretne ezzel rámutatni, hogy nincsenek rossz következményei a túl sok atmoszferikus CO2-nek, hisz a növények számára ez jó.

Szerencsére azóta már a szlovák médiában megjelentek olyan cikkek, ahol szépen, tudományosan alátámasztott tényekkel kiforgatták ezen állításait, mivel a dohánytermékekből származó füstben a CO2 mellett csomó olyan vegyület is előfordul, amelyek egyáltalán nem hatnak pozitívan a növények fejlődésére, mint ahogyan az emberek számára is egészségtelenek.

Mégis meghökkentő, hogy egy személy, aki majdnem a környezetvédelmi tárca élére került, ilyen badarságokat oszt meg, ráadásul egy olyan korszakban, ahol a klímakatasztrófa következményei a szemünk előtt döntik káoszba a világot.

Taraba miniszter, aki helyette került a környezetvédelmi tárca élére, semmivel sem jobb. Talán kicsit „civilizáltabb” a megnyilvánulása, de az irány, amit vezetése alatt bevett a környezetvédelmi tárca, arra utal, hogy a környezetvédelem egyáltalán nem része az azonos nevű tárca agendájának. A medvéket ki akarják lőni, s más ragadozókat is, köztük a farkast és a védett hiúzt is, de mielőtt ezt csakis az SNS-re kennénk, legyen megemlítve, hogy ezt a „szabályozó” gyilkolást az életet oly annyira értékelő KDH-val együtt szentesítik.

A szlovák erdőket is ki szeretnék vágni, hisz az erdőben növő fák csak akkor érnek valamit, ha halottak, és lapokra vannak vágva. Az Európai Parlament és a Tanács 2023/1115-ös számú rendelete (2023. május 31.) az erdőirtáshoz és az erdőpusztuláshoz kapcsolódó egyes áruk és termékek uniós piacon történő forgalmazásáról és unióból történő kiviteléről ezt ugyan nem látja jó szemmel, de eme rendelet megdöntésére találtak társakat más EU-s országban – köztük az olyan fejlett és civilizált országokban, mint Ausztria, Finnország, Svédország és Olaszország. Ebben az esetben is a nagyvállalatok és oligarchák gazdasági érdekei miatt próbálják ellehetetleníteni az ökoszisztémánk megmaradására pozitív hatással levő törvények elfogadását.

De más dolgokban is hasonlítanak a mi „dezolát” politikusaink elképzelései és a nagy „liberális demokráciák” döntései. Szlovákiában a jelenlegi és a múlt kormány is nagyon a belső égésű motorok további engedélyezését támogatta a gazdaság miatt, s ebben a német kormány az erős szövetségesünk. A klímaaktivisták ócsárolásában és kriminalizálásában is a nyugati országok azok, akikről a szlovák kormány akár példát is vehet.

Mit szeretnék ezzel mondani? Azt, hogy ha nem vagyunk elégedettek az itthoni politikánkkal, s ezért el szeretnénk hagyni az országot, akkor tudatosítsuk azt, hogy jelenleg az összes EU-s országban a lakosságnak aktivistákra és erős civil szervezetekre van szüksége, mert a valóság az, hogy mindegy, hogy magát progresszívnek és liberálisnak vagy jobboldalinak és konzervatívnak valló kormányok vannak hatalmon, mind ugyanazt az osztályt szolgálják – a leggazdagabb 1%-ot, valamint azok gazdasági és pénzügyi érdekeit.

A lakosság érdekei, melyekhez a tiszta, stabil és élhető ökoszisztéma is hozzátartozik, egyetlen EU-s országban sem számítanak. Lehet kis nüanszokon vitatkozni, de a valóság az, hogy egyik ország sem tette meg még a minimumot sem annak érdekében, hogy egy élhető jövőt biztosítson a jövő nemzedéknek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?