Vélemény

Mi magunk

Szokatlan leszek most, kedves olvasó. Ebben a jegyzetemben nem az emberben élő politikusról teszek fel kérdéseket, hanem a politikus mögött keresem az embert.
Finta Márk

2020. december 5. 09:41

Szájer József
- MTI-felvétel

Igen, a szobában terpeszkedő elefántról lesz szó, Szájer Józsefről, akinek most senki sem lenne a bőrében. És akinek egy emberileg abszolút érthető, de meg nem bocsátható bűne van. 
Tettében most egyébként mindenki ezt a „bűnt” keresi és véli megtalálni. Mindenki azt a bűnt, amit bűnnek gondol. Bayer Zsolt és a homofóbiától eltelítődött eszmetársai a homoszexualitásán rugóznak a médiában, látványos zavarban, pironkodva hümmögnek, hogy hát a „Józsiról azért ezt lehetett tudni”, meg hogy hát ez azért így, ebben a formában nem kellett volna, és jól tette, hogy szedte a sátorfáját. Kár érte, kiváló ügynök volt, köszönjük a bozótharcot, meg a „kereszténymagyarország mennyország” védelmét, el lehet tűnni a balfenéken. Egyébként meg mindenről Soros meg a brüsszeli slepp tehet, tőrbe csalták, elveszejtették őt a hanyatló nyugat ópiumával, átok reájuk hetedíziglen.
Aztán vannak, akik tele szájjal, kárörvendve röhögnek Szájeren, mert hát hiába tisztelték az öreget Nyugaton, mint a véresszájú keleti nagyúr brüsszeli "centurióját", azért csak beleesett a jó öreg mézcsapdába, meg hát egyébként is, ez a fideszes átok, Szájer pont olyan, mint az ibizai partimágus Habony, az Adria császára, Borkai, meg a többiek. A ló néz, a csikó lát satöbbi.
Aztán vannak a moralisták, akik azt fejtegetik, hogy Szájernek meleg politikusként nem volt kötelessége kiszolgálni ezt a homofób pártot, nem kellett volna oroszlánként harcolnia olyan dolgokért, aminek ő maga a szöges ellentéte, szóval az egészet magának köszönheti, most majd lesz ideje megtalálni a gerincét valahol a sufniban. Mert aki meleg, az politizáljon melegként, és aki nem veti meg az ekit, annak kötelessége megállítani a Fidesz ámokfutását.
Mindenki bűnt keres a szexpartiról ereszcsatornán lecsúszva menekülő, szakállas, ötvenes politikus szánalmas képét maga elé képzelve. Nevetnek, dühöngenek és pironkodnak, kongatják a kolompot, üvöltik, hogy szégyen. Miközben abban a képzeletbeli képben, ahogy a zavarodott, rendőrségi intézkedés elől menekülő politikus megjelenik az emberek szeme előtt, életének, örökségének cserepeit összeszedegetve, ott van az egész emberi lét, és annak minden esendősége.

A mi hétköznapi esendőségünk, amikor nem azt tesszük, amit kellene. A titkát szégyellő, magát fügefalevéllel takargató, saját neméhez vonzódó férfi végtelen kiszolgáltatottsága. Az emberé, aki nem tudott mit kezdeni a saját vágyaival, és azt érezte a legjobbnak, ha úgy oldja fel a benne lévő feszültséget, hogy a hatalom kályhájának melegében marad, hozzásimul, mert csak így érzi magát biztonságban. Az emberé, akiben az elfojtás szépen, lassan opportunizmussá változott – és aki meleg politikusként inkább a politikát és az ezzel járó hatalmat választotta, nem pedig a „meleg politikus” vagy akár „meleg ember” bélyegét, mert a könnyebb úton akart elindulni, még ha az végül nehezebbnek is bizonyult, és nagyobb bukással járt. És inkább építgette a rendszert, ha már a megváltoztatásához nem volt ereje, és tulajdonképpen akarata sem.

Ez az ember a gyengeségeivel, a hibáival együtt pontosan olyan, mint mi vagyunk, csak magasabbra került, nagyobbat és láthatóbban hibázott, és nagyobbat bukott – és elvesztette az életét és az örökségét, bármi legyen is az, amit maga után hagy. Az vesse rá az első követ... Ne, ne vessünk rá követ. Csak lássuk meg benne a saját gyengeségeinket. Mert Szájer igazi bűne nem különbözik a mi igazi bűnünktől.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič

Matovič: A legfontosabb intézkedés az, hogy betartsuk a jelenlegieket

parlament k

A Hlas nyerné a parlamenti választást, az SaS továbbra is az OĽaNO előtt

Zuzana Čaputová

Čaputová: Elengedhetetlen, hogy a kormány önreflexiót gyakoroljon

koronavírus

A Dunaszerdahelyi, a Rimaszombati és a Galántai járásban is jelentősen nőtt a fertőzöttek száma

Bartók Imre: PS

Bartók Imre: PS

Sokszínűsége miatt a Murányi-fennsík a legértékesebb szlovákiai területek közé tartozik

Európa harmadik legszebb nemzeti parkja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.