Vélemény

Kopcsay: Az erőszak áll nyerésre

Az erőszak győzelmi tort ül. A támadó halálra rugdosta a Fülöp-szigeteki Henryt. Egy tisztességes embert, aki éjszaka megvédte a kolléganőit, amikor öntelt, macsó teremtmények zaklatták őket.
Márius Kopcsay

2018. június 10. 10:14

Bár Henry több éve Szlovákiában élt, mégis rosszul mérte fel a helyzetet. Várható, hogy ha valaki egy fejjel magasabb férfival kerül összetűzésbe, alul marad, de az nem, hogy az életével fizet.

Csakhogy az erőszak, a durvaság, az agresszió és az arrogancia Szlovákiában túlment egy bizonyos határon. A társadalomban hemzsegnek a szteroidoktól és más szerektől felpumpált egyedek, akikből az emberiesség utolsó morzsáját is kiölték. A konditermek hősei, a vastagnyakúak, a tetkós kopaszok, akiket már külföldön is messziről ki lehet szúrni (Ausztriában például e jegyek alapján könnyű fölismerni a szlovákokat), de vannak itt bőven kevésbé feltűnő erőszaktevők, akik a kacskaringós paragrafusok és lefojtott igazságszolgáltatás világában nyerészkednek.

Szélsőségesként érvényesülhetnek (pártjuk is van), dolgozhatnak bűnbandáknak, vagy csak úgy simán veszélyeztethetik a környezetüket. Önök soha nem tudhatják, hogy mikor keresztezik az útját egy ilyen élő veszélyforrásnak. Az országúton, a parkolóban, vagy elég egy rossz tekintet egy óvatlan pillanatban, és rögtön, ahogy mondják, rossz időben, rossz helyen találjuk magunkat.

Amint látjuk, az ügyészek megbocsátók. A szörnyeteget, aki úgy fényképezkedett, hogy a lábát az áldozatára tette, az ügyész először szabadon engedte. A nyitrai kemény legények közül, akik a Mariatchi bárba jártak bunyózni, csak egyet ítéltek el. Az erőszak áll nyerésre, és most megtapasztaltuk, hogy milyen következményei vannak, ha a társadalom nem szegül szembe, hanem a szolgálatába áll. A Balkán és Kelet-Ukrajna egyáltalán nincsenek távol.

MÁRIUS KOPCSAY
a TASR hírügynökség munkatársa

2018. június 9. 08:07

Több százan követeltek igazságot Henrynek
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Vizsgálódik a rendőrség a nagykaposi polgármester feljelentései kapcsán

Kočner nem vehetett részt az apja temetésén

Fico kitért a kínos kérdések elől

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Frissítve

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Kétségbeesett üzenetet küldött az élvonalbeli focista, mielőtt lezuhant a repülőgépe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?