Illiberalizmus és a kisebbségek

orbán viktor k

Az illiberális demokráciában a kisebbségeket eltiporják.Orbán Viktor, a Fidesz és támogatói, a kisebbségi magyar politikusok jelentős része nálunk és a többi európai ország magyarlakta vidékein, valamint az említett vidékek azon állampolgárai is, akik a Fidesz illiberális demokráciájáról álmodoznak, nagyon szeretnek sírdogálni és panaszkodni azért, mert szerintük szörnyű helyzetben vannak a kisebbségek.

Elnézést, a kisebbség. A magyar kisebbség. A többi kisebbség helyzete, akiknek általában sokkal rosszabb sorsuk van, mint a magyaroknak, nem nagyon érdekli őket. Sőt.

Sok esetben kimondottan utálattal viszonyulnak más kisebbségekhez, nem szolidárisak más kisebbségekkel, és végkép nem harcolnának más kisebbség jogaiért.

Kedves magyar kisebbség, aki a Fideszt támogatja és azon álmodozik, bárcsak az általuk propagált, utálattal teli ideológia uralkodna nálunk is, az maga alatt vágja az ágat! Hogy miért? Mert az illiberális demokrácia nem egyeztethető össze a kisebbségekkel. Ergo, ha nálunk is ezt az ideológiát valló politikusok, pártok kerülnek hatalomra, akkor visszatérhetnek a rossz idők a magyar kisebbség számára is. És tudom, hogy sokan kokettálnak közületek szélsőséges jobboldali pártokkal, de higgyétek el, ha hagyjátok magatokat elcsábítani az LMBTQ-emberek, romák, menekültek és „nyugati fertő” ellen irányuló utálattal, akkor az az utálat előbb-utóbb ellenetek fog fordulni. És aztán mi lesz? Majd jön Orbán Viktor fehér lovon, nagy-magyarországos sállal, és megmenti az itteni magyarságot? Álmodj, királylány!

Orbán Viktor és a Fidesz Magyarországot sem képesek megvédeni, nem hogy a határon túli magyarságot. Nem is akarják. Ők magukat és saját érdekeiket, vagyonukat védik. 12 év uralkodás után a magyar gazdaság hanyatlik, likvidálták a jogállamot, a közvagyont szétosztották családjaik és barátaik között, a nemzetközi kapcsolatokat a Nyugattal tönkretették (már a lengyelek sem bírják velük), szabotálják az EU-t, és mindezek után még ők vannak felháborodva, hogy az EU nem akar nekik pénzt adni. Joggal, mert ugye a jogállamot felszámolták, és amellett akkora a korrupció az országban, hogy az EU-s pénzekből a polgárok egyébként sem látnának egy fillért sem, mert minden a hatalmi garnitúra zsebébe menne amúgy is.

És kik a nagy illiberális demokraták legnagyobb partnerei? Keleti autokrata rezsimek, amelyek a saját kisebbségeiket eltiporják. Hányszor hallottuk már, hogy az oroszokkal békét kell kötni. Mert kell az orosz gáz. Béke, béke, béke – ezt ismételgetik a magyar politikusok. Ők már nagyon szívesen diktálnák a békét Ukrajnának: adja fel keleti területeit, hagyja magát megcsonkítani! Mert kell a béke. Kössön végre békét Oroszországgal, noha szüntelenül bombázza Ukrajnát, terrorizálja az ottani civil lakosságot, akikre valóban fagyos tél vár, mert az orosz horda hamarosan teljesen megsemmisíti az ország energetikai infrastruktúráját. De ebben a konfliktusban a legjobban a magyarok szenvednek, hisz őket a brüsszeli szankciókkal „bombázzák”. Szegény, szerencsétlen magyarok. Megint ők az áldozatok. Ezért kell Ukrajnának azonnal békét kötnie a háborús bűnös Putyinnal, aki Oroszország kisebbségeit küldi elsősorban meghalni Ukrajna területére.

Diktálná a magyar a békét, de amikor ő veszt területet, mert háborút indít és elveszti, na az a diktátum már nem tetszik. Ebben is megmutatkozik a magyarság jelentős részének álszentsége.

Kínát és Iránt is említsük meg, a Fidesz-kormány következő jó pajtásait! Kínában a muszlim kisebbségeket koncentrációs táborokba zárják, dolgoztatják és sterilizálják. Iránban éppen a kurd kisebbségeket hurcolják meg.

A nőket is elnyomják. Ez is tetszik az illiberális demokratáknak.

Az illiberális demokrácia csak a tekintélyelvű rendszer politikailag korrekt megnevezése. Ezt ne feledjük el! Az autokraták a kisebbségeket pedig szívesen elnyomják.

Ha élhető jövőt akarunk, akkor ne dőljünk be az autokraták utálatgerjesztésének! Ők a bűnbakok, nem a kisebbségek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!