High-tech elnyomás

kemkedes

India, Kína és Izrael kiváló megfigyelőtechnológiával látják el a világot.

Az köztudott, hogy Izrael, Kína és India információtechnológiai ipara nagyon erős. Megfigyelőtechnológiáik is világszínvonalúak, és ezt profitabilisan exportálják más országokba.

Persze, nem akarok itt úgy tenni, mintha a Szilícium-völgy és más nyugati technológiai cégek és nemzetbiztonsági entitások nem fejlesztenének és használnának modern megfigyelőrendszereket, illetve más ázsiai országok nem finomítanák high-tech találmányaikat a számítástechnikában és robotikában, amit szintén be lehet vetni elektronikus felügyelésre. De az Izraelből, Indiából és Kínából származó technológiának van egy specifikuma, mégpedig az, hogy kisebbségek és menekültek aktív elnyomásával és súlyos emberjogi sértésekkel fejlesztették ki.

A Kínai Kommunista Párt az ismert Huaweijel, a kevésbé ismert Hikivisionnel és hasonló kínai techcégekkel együtt Tibetet és Hszincsiangot használják laboratóriumként, a tibeti buddhisták és a hszincsiangi muszlimok pedig a kísérleti egerek. A térfigyelő kamerák modern AI-val kombinálva figyelik az emberek arcát, és nemcsak az egyének identitását, hanem a jelenlegi érzelmi állapotát is meg tudják állapítani. Emellett rendszeresen ellenőrző pontokon kell keresztülmenniük, ha kimennek a nyilvánosságra, hogy monitorozhassák mozgásukat, és a rendőrség bármikor átnézheti az ember telefonját. Nem lehetnek titkok. Minden gondolatot olvasni akarnak. Az ujgurok otthonának ajtaján QR-kódok vannak, amelyekből a rendőrség megtudhatja, ki lakik az adott háztartásban, és bármikor ellenőrizhetik, hogy éppen ki tartózkodik a házban, lakásban. A vendéggel való a találkozó nagy valószínűséggel összeesküvésnek minősül, ami gyakran azzal végződik, hogy a sok „átnevelő központ”, azaz koncentrációs tábor egyikébe kerülnek. Ott a foglyokat agymosás, kényszermunka, sterilizáció, fizikai és lelki bántalmazás és extrém esetekben akár a halál várja. Ez, úgy tűnik, a han kínai lakosságot és a külföldi turistákat nem érinti, pedig őket is figyelik lépten-nyomon, és ha a rezsimnek nem tetsző tartalmat osztanak meg a keményen cenzúrázott interneten, akkor ők is bajba kerülhetnek. A tibetieket és az ujgurokat szimplán identitásuk miatt nyomják el. Lassú genocid.

India és Izrael hasonlóan egy elnyomott lakosságon tesztelik kameráikat, drónjaikat, mesterséges intelligenciával ellátott megfigyelőrendszereiket és kémszoftvereiket. Az indiaiak Dzsammu és Kasmír államban elzárták a muszlim lakosságot a világtól, rendszeresen kikapcsolják az internetet és egyre alaposabban megfigyelik az embereket. Az egyik legfrissebb intézkedés szerint minden üzletbe a tulajdonosoknak saját költségükre kellett beszerelni egy térfigyelő kamerát, ami rá van kapcsolva a rendőrség rendszerére. Hangfelvétellel. Az izraeliek pedig a palesztinokon tesztelik és fejlesztik a technológiát. Drónokkal figyelik őket az égből, lehallgatják telefonjaikat, és vannak ellenőrző pontok, ahol már mesterséges intelligenciával és arcfelismeréssel irányított fegyverek figyelik a palesztinokat, akik munkába, iskolába menet át kell, hogy menjenek az ellenőrző ponton.

Az ürügy erre a totális kontrollra mindig ugyanaz: a nemzetbiztonság.

A kisebbségeken fejlesztett technológiákat világszerte exportálják, már nagyon sok ország használja saját lakosságának és kisebbségeinek a kontrollálására.

Ezektől a disztópikus forgatókönyvektől eddig még védenek minket az EU-s törvények. Ennek ellenére már EU-s országok is bevetették pl. az izraeli Pegasus szoftvert újságírók és politikai ellenfelek megfigyelésére. Az EU menekülttáboraiban is modern megfigyelőrendszereket alkalmaznak.

Ez minket is érinthet. A technológia már létezik, már csak be kell vetni. Ezen gondolkozzunk el, mielőtt olyan pártokat választanánk, amelyek mások kirekesztésére építik kampányukat, és folyton csak a nemzetbiztonságot hajtogatják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?