Vélemény

Malina Hedvig 4 471 napja

Vajon hányan emlékeznek arra, mit csináltak, hol voltak 2006. augusztus 25-én? Malina Hedvig biztosan soha nem fogja elfelejteni azt a napot, mert egész további életét meghatározta.
Vrabec Mária

2018. november 23. 09:57

Ügy lezárva: Malina Hedvig nem hazudott. De akkor kik hazudtak?

De 2018. november 20-át sem fogja elfelejteni, amikor átvette az ügyészségi határozatot, hogy az ellene folytatott eljárást megszüntették.

Abszurdabb történet talán nem is volt a szlovák igazságügyben: a lányból, akit megtámadtak és megfélemlítettek, két héten belül hazug csalót, a kormány stabilitására törő összeesküvőt kreált az akkori kormányfő, Robert Fico és belügyminisztere, Robert Kaliňák. Az áldozatból pár hónap leforgása alatt vádlott lett, és az egész állami masinériával szemben kellett védenie az igazát. „Szakértői jelentések” tucatjai születtek arról, hogy nem verték meg, meg sem sérült, vagy ha igen, akkor ő maga harapta meg a saját ajkát. A feltételezett támadókat maga a volt főügyészségi nyomozócsoport vezetője vitte hazugságvizsgálatra, ahol addig tesztelték őket, míg ki nem derült, hogy igazmondóak és ártatlanok, eközben pedig

Malina Hedviget pszichiátriai intézetbe akarták záratni, hogy megvizsgálják az elmeállapotát.

2018. november 23. 07:44

Kvasnica: Hedvig ügyében nem győzött az igazság!

Leírni is sok, mi minden történt az elmúlt tizenkét évben, az olvasók többsége nyilván nem is emlékszik rá. Hedvig azonban nem kívülről nézte, hanem vele történt ez egész. Ő maga volt az ügy, melyet sokan a magyarság jogaiért folytatott jelképes küzdelemnek láttak, mások állampolgári virtusnak.

Mivel semmi esélyt sem látott rá, hogy Szlovákiában még normális életet élhet ő és a családja, nem látott más kiutat, mint mindent maga mögött hagyni és elköltözni Szlovákiából. Közben három gyermeke született, Magyarországon új otthont teremtett magának, és várt. Már nem elégtételre, vagy arra, hogy kiderüljön az igazság – csak arra, hogy legyen már vége az egésznek.

Tizenkét év nagy idő – 2006. augusztus 25-től 2018. november 20-ig 4471 nap telt el.

Ennyi idő alatt egy gyerek kijárja az alap- és középiskolát, egy demokratikus államban legalább három parlamenti választást tartanak,

a fiatal, megrettent lány pedig erős, határozott nővé érhet...

Ennek köszönheti Hedvig, hogy kibírta. És annak, hogy már nem remélt csodát. A magyar ügyészség döntése az egyetlen lehetséges és józan lépés volt, tiszteletet érdemelnek azok, akikben volt bátorság és akarat, hogy megtegyék. Ujjongásra nincs ok, a támadók szabadon futkároznak, és senki sem vonta felelősségre azokat, akik ujjal mutogattak Hedvigre és megkeserítették az életét. De jó, hogy többé nem nevezhetik hazugnak, és még jobb, hogy azóta a szlovákiai polgárok is ráébredtek, kik a csalók és hazugok.

2006 kora őszén tulajdonképpen nem is a Nyitrán történt támadással, hanem azzal kezdődött ez a keserves ügy, hogy Robert Kaliňák kijelentette: az eset nem történt meg, Malina Hedvig találta ki az egészet. 2018 késő őszén a magyar vádhatóság mondta ki, hogy a hamis tanúzás bűncselekménye nem bizonyítható.
Mintha nem is történt volna semmi – csak közben eltelt tizenkét hosszú év.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Jégesővel jönnek a viharok vasárnap

150 euróval nőhet a gyermekgondozási segély a dolgozó szülőknek

Čaputová magyarul is köszönetet mondott első, elnökként elmondott beszéde végén

Dankónak köszönhetően Čaputová beiktatásán is volt egy baki

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?