Egy lány fenekéről

Schobert Lara

Az alábbiakban Schobert Norbi és Rubint Réka egyik gyermekének fenekéről lesz szó, tudományos alapon.

Mint azt megtudhattuk, Lara megbukott a magyar érettségin, amit apukája magántitok-megsértésnek tart, mondván, hogy ez csakis a családra tartozik, és majd „lerakja” ősszel azt a fránya érettségit a lányka. Aki – ha tetszik, ha nem – közszereplő.

Főleg a feneke, illetve más formás idomai miatt lett közszereplő Schobert Lara már évekkel ezelőtt. Kérdés, volt-e, lehetett-e egyáltalán más választása két fitneszguru lányaként, vagy eleve azt látta otthon, hogy fenékpucsítással milliókat lehet keresni. Annyit, amennyiről a diplomások zöme nem is álmodhat. Azaz teljesen mindegy, mi van az ember fejében, például mennyire jártas a magyar nyelv és irodalomban. Sok fotót találni Laráról a közösségi oldalakon, és ezek nem lesifotók, szándékosan kerültek ki.

Az érettségin való megbukás kapcsán élcelődőknek címezve a felháborodott apuka a minap közölte, hogy Lara nehéz időszakot élt át, hiszen nemrég elveszítette a nagymamáját, és túl van egy fájdalmas szakításon is. Ezek után ne várja tőle senki, hogy jól teljesítsen az érettségin, és ettől ő még nem rossz ember. Nos, szerintem mindkét, Norbi által közölt információ ugyanúgy az intim szférába tartozik, mint az érettségin való szereplés csúfos eredménye, azaz Schobert Norbi önmagának mondott ellent. Aki kíváncsi Lara idomaira, az nyilván egyéb dolgokra is kíváncsi vele kapcsolatban, hiszen ebből áll az influencerség vagy internetes celebség, vagy nevezzük bárminek ezt a sokak számára oly vonzó „tevékenységet”.

Régóta téma a sajtóban és persze a közösségi oldalakon, hogy szabad-e közzétennie a szülőnek gyereke fotóit, illetve hány éves kortól ajánlják a szakemberek a közösségi hálón való jelenlétet. Ténylegesen letiltani persze nem igazán lehet senkit, hiszen aki mutatkozni akar, az megtalálja a módját. Inkább azt kellene elérni, hogy a tizenévesek tudatosítsák tetteik, azaz posztjaik lehetséges negatív következményeit. Mert nem mindenki lájkolja azt, amit ők jónak, szépnek, hasznosnak tartanak, és a kritikát bizony nehéz elviselni, főleg ebben a korban.

Ez az eset remélhetőleg ismét vitákat generál ebben a nehéz, érzékeny témában, és remélhetőleg sokakat sikerül elriasztania a netes hírnév meggondolatlan hajszolásától. Bárcsak így lenne, mert akkor értelmet nyerne ez a precedens, Schobert Lara esete, aki jelenleg nyilván sokkal jobban szenved, mintha be kellett volna magolnia Az ember tragédiája tartalmát. (Persze azt is be kell majd magolni őszig, vagy esetleg elolvasni Madách remekművét – de ezt azért nem feltételezném, ilyen messzire nem szoktam menni vágyaim prezentálásában, hiszen tudom, hogy azt a szöveget már meg sem érti a legtöbb tizenéves).

Szóval tanulságos, ami történt. Talán még Larának sem késő kihátrálnia ebből az üres, hamisan csillogó világból, és normális életet kezdenie. Persze csak akkor, ha szülei nem találtak már ki mindent helyette a következő éveket illetően…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?