Vélemény

Birkák a nyájban?

Ha a volt kormányfő közönséges, sértő és megalázó a közbeszéd is.
Bolemant Lilla

2021. április 17. 10:30

Igor Matovič
- TASR-felvétel

C-vitamint vagy vizet adnak be az orvosoknak – mondja egy ismerősöm, arra utalva, hogy az orvosok is egy világszintű összeesküvés részei, és ahhoz, hogy rávegyék az embereket az oltásra, nekik is példát kell mutatniuk, mintha beoltatnák magukat. Egy éve az a hír járta, hogy az orvos pénzt kap, ha a halál okaként a Covid-vírust írja be. De kitől is?

Az a rengeteg titkos információ, ami a világhálón kering! Egy idő után elment a kedvem attól, hogy megpróbáljak bárkivel is vitatkozni, higgye már el, hogy amibe belehalt a rokona, az nem egyszerű influenza volt, és a krónikus betegségével még élhetett volna sok-sok évig. Javasoltam, hogy több forrásból is tájékozódjon, és akkor a valósághoz közelibb képet kap. Ez sem segített, csupán azt értem el, hogy én kaptam sokkal több videót, cikket, amik arról szóltak, az oltóanyag nem hatékony, csupán birkaként akolba akarják terelni az emberiséget. Hát persze! Hiszen nyájimmunitásról beszélnek.

És ki akar birka lenni? Mindenkinek legyen szabad választása! Erről szól az a beadvány is, amit a hágai nemzetközi bírósághoz nyújtott be szlovák állampolgárok egy csapata azzal, hogy akaratuk ellenére egy orvosi kísérlet része voltak, amikor kötelezően részt kellett venniük az országos tesztelésen.

Ezeknek a vírustémában (és minden egyébben) „tudományosan” tájékozott embereknek csak az nem jut eszükbe, hogy a viselkedésükkel ők korlátoznak másokat – mert ugye abból a szempontból is nézhetjük a dolgot, hogy aki beoltatja magát, az szeretné magát védettnek érezni. De ha körülötte veszélygócok szaladgálnak, akik meg vannak győződve róla, hogy az ő immunrendszerük tökéletes és nincs szükségük oltásra, akkor a beoltott ember is közvetlen veszélybe kerül.

A vírushoz hasonlóan terjedő veszély, ahogyan az ország exminiszterelnöke próbálja félrevezetni az embereket. Minősíthetetlenül sértő, megalázó kijelentéseket tesz olyan szakemberekre, orvosokra, tudósokra, aki életüket a tudománynak szentelik, és keresik az utat a járvány leküzdésére. Az ország vezetői adják meg az alaphangot. Ha olyan közönségesek, amilyen a volt kormányfő, közönséges, sértő és megalázó a közbeszéd is, a közönséges, buta emberek megengedik maguknak, hogy bárkit bármikor gyalázatos módon bántalmazzanak. Igen, szóbeli bántalmazás az, ahogyan például az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal vezetőjét, családját és alkalmazottait rágalmazza a „vezető”. Ennek hatására naponta kapnak fenyegető, durva hívásokat, mert nem engedélyezik a Szputnyik használatát, miközben ez nem is az ő dolguk. Hiszen az oltóanyagot a miniszter már régen engedélyezte. Hol is van a gond?

Sajnos még a magasan képzett, intelligensnek látszó emberek között is sokan vannak, akik féligazságoknak, álinformációknak, összeesküvés-elméleteknek hisznek. Talán valami hiányzik az életükből, valamit keresnek, a megértést, az elismerést, a szeretetet. Úgy érzik, itt megkaphatják? Vagy az összetartozás érzését, a nyájszellemet keresik? A vezér már megvan hozzá. Csak követni kell, lehetőleg gondolkozás nélkül.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Hyundai Tucson

Hyundai Tucson plug-in hybrid: már hálózatról is tölthető a vagány SUV

a

Holtan találták Feketenyéken az eltűnt horgászt

A pincesorok egy része sötétedés után a vandálok miatt nincs megvilágítva

Vandálok rongálták meg a kisgéresi pincesorok közötti lámpákat

csíz lengvarský

Rehabilitációs központot adtak át Csízben

rendőrség

Két súlyos baleset is történt a Nyitrai kerületben

Vasárnap

Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Johnny Depp

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.