Vélemény

A lakáskérő esete

Olvastam, hogy egy felmérés szerint, amelyet a világ öt országában végeztek, a megkérdezettek 87 százalékát aggasztják a nem környezetbarát termékek, például a műanyag bevásárló szatyrok, amelyeknek több száz év a lebomlási idejük.
Lampl Zsuzsanna

2016. április 29. 20:28

Ugyanakkor az is kiderült, hogy eme aggodalmaskodó embereknek csak 33 százaléka használ környezetbarát termékeket. Mondhatnám, ez egy örök ellentmondás a vélemények és tettek között, amely az élet minden területén megnyilvánul, de a cikk írója, sikeres marketingszakember, továbbmegy: szerinte a fogyasztók nem erkölcsi megfontolásból vásárolnak öko-, bio- és hasonló termékeket, hanem azért, hogy megmutassák, ők különbek másoknál. Ehhez persze az kell, hogy a termék státusszimbólummá váljon, vagyis a vászontáska, amivel felváltják a műanyagot, okvetlenül márkás legyen. Mint ahogy vannak is ilyen táskák, tíztől több száz euróig terjed az áruk. A kulcsszó: a látszat. Ami sokszor megtévesztő, de ki tudja azt?
 
Kezdő újságíró voltam. Hosszú olvasói levél érkezett a szerkesztőségbe. „Házasodni fogunk, lakást akarunk, de mivel cigányok vagyunk, a polgármester nem akar nekünk lakást adni! Segítsenek!” Ez volt a lényeg, részletesen kiegészítve a fiatal nő élethűen ábrázolt sikertelen próbálkozásaival. Nekem kellett intézkedni. Felvettem a kapcsolatot a nővel. Elismételte az őket ért igazságtalanságot. Nagyon rokonszenves volt és nagyon meggyőző. Beleéltem magam a helyzetükbe. Micsoda szemétség! Nem nyugszom, míg nem segítek nekik! A polgármester már várt. Az asztalán vastag dosszié hevert. Benne a nő segítségkérő levelei. Aztán mindenféle hivatalos papír. Köztük két lakáskiutalási irat, majd további levelek, amelyekben a segélykérő felháborodottan visszautasítja a felkínált lakásokat, merthogy azok „lyukak”. Egyébként kétszobás lakásokról volt szó. Hát ennyi, mondta a polgármester. Most csak egy lakást tudok felajánlani, de az rosszabb állapotban van, mint az előzőek voltak.
 
Visszamentem a nőhöz. Igen, lett volna lakás, de jobbat akartam, válaszolta, amikor szembesítettem a valósággal. Hát ez nem jobb, de vagy elfogadja, vagy nem. De többet ne hazudjon, és ne írjon olyan levelet, amelynek szinte minden mondatában szerepel az igazságtalanság szó. Nem jött zavarba. De ha az igazságot írom, mondta, akkor maga nem jött volna ki, hogy kikényszerítse a jobb lakást! Hogy ez rosszabb? Nem baj! Mindenki tudja, hogy újságíró járt nálam! Ettől én most már különb vagyok másoknál!
Sokat tanultam akkor a látszatról. Az emberi lélek rejtelmeiről. És az újságírásról.
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Pozsonyeperjes

Megmentenék a pozsonyeperjesi malmot

Hegyéte

Vélemények ütköztek a hegyétei ipari park ügyében

Komárom

Virtuális tanévnyitó a Selye Egyetemen

Marek Krajčí
Frissítve

Krajčí: Fokozatosan romlik a járványügyi helyzet Szlovákiában

A polgármesterekkel a megalakítandó stratégiai területi csoportokról tárgyaltak

Ülésezett a Déli Régió – stratégiai területi csoportok alakulnak

dac szurkolókd

VIDEÓ: Így ünnepelték a játékosok és a szurkolók a DAC győzelmét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.